2 bin 600 kişiye soruldu: Korona mücadelesinde hükümet başarılı mı?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Nisan 8 2020
Türkiye’nin yeni tip corona virüsüyle mücadelesinde muhalefetin eleştirileri devam ederken, halkın hükümeti salgınla mücadelede başarılı bulma oranının düştüğü anlaşıldı.
MAK’ın araştırmasına göre, yaklaşık her beş katılımcıdan biri ‘korona sonrası siyasi tercihlerinde değişiklik olacağını’ söylerken yüzde 48 tercihinin değişmeyeceğini söyledi. Bu soruya “Kararsızım” veya “Cevap yok” diyenlerin oranı yüzde 34 gibi yüksek bir oranda çıktı. Katılımcılar, hükümetin yaptığı en doğru işin ücretsiz tedavi ve maske dağıtımı olduğunu söylerken, yaptığı en büyük yanlışın ise ‘belediyelerin yardım toplamasını engellemek’ olduğunu söyledi.

Diken.com.tr'de yer alan habere göre MAK Danışmanlık’ın ‘Koronavirüs mücadelesinde neredeyiz?’ başlıklı araştırması, 7 Nisan tarihinde (dün) canlı telefon görüşmesi yoluyla 2 bin 600 kişiyle görüşülerek yapıldı.

Araştırmada katılımcıların yüzde 57.5’i erkek, yüzde 42.5’i kadındı.

“Koronavirüs mücadelesinde hükümeti başarılı buluyor musunuz” sorusuna katılımcıların yüzde 63’e “Evet” derken, yüzde 24’ü “Hayır” yanıtını verdi. Katılımcıların yüzde 13’ü ise “Kararsızım” veya “Cevap yok” karşılığını verdi. MAK’ın bu sonuca ilişkin analizinde şöyle dendi: “Katılımcılar bu soruya yüksek düzeyde ‘Evet’ cevabı vererek hükümete desteklerini ortaya koymuşlardır. Ancak bu destek bu sürecin başladığı ilk günlerde biraz daha yüksekti. Uzayan süreç doğal tedirginliği beraberinde getirecektir.”

Siyasi dengeler değişebilir

“Şu ana kadarki gelişmeleri düşündüğünüzde koronavirüs öncesinde ve sonrasında siyasi tercihlerinizde bir değişiklik olacak mı” sorusuna “Evet” diyenlerin oranı yüzde 18 oldu. Bu soruya “Hayır” diyenlerin oranı yüzde 48 olurken, “Kararsızım” veya “Cevap yok” diyenlerin oranı yüzde 34 gibi yüksek bir oranda çıktı. MAK, bu soruya verilen yanıtı analiz ederken “Görünen o ki koronavirüs son

Bu haberler de ilginizi çekebilir