2 yılda biteceği söylenen duble yol 7 yılda bitirilemedi

2 yılda biteceği söylenen duble yol 7 yılda bitirilemedi

Yapımına 2008 yılında başlanmasına rağmen planlanan zamanda bitirilemediği iddia edilen Kozan-Adana duble yolu, bölge halkının tepkisine neden oluyor. Yolun son etabı olan Kozan girişindeki 5 kilometrelik kısmında duran çalışmalar nedeni ile ulaşım tek şeritli toprak yoldan sağlanıyor.

Adana'nın Kozan, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli gibi kuzey ilçelerine ulaşım sağlayan, Akdeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan ve Adana-Sivas Karayolu olarak da bilinen yolun, Adana-Kozan arasındaki 67 kilometrelik duble kısmının yapımına, 2008 yılında Adana çıkışından başlamıştı. 35 milyon liraya mal olacağı ve 2 yılda bitirileceği belirtilen yolun Kozan bağlantısı ise aradan geçen 7 yıla rağmen bir türlü tamamlanamadı. Sökülen asfalt nedeni ile trafiğin tek şeritli toprak yoldan sağlanmasına yolcu taşımacılığı yapan seyahat şirketleri başta olmak üzere bölge halkı tarafından tepki yağıyor.

Yaklaşık 2 aydır çalışma yapılmadığı için araçların tozlu ve çamurlu zeminde güçlükle ilerlediğini savunan seyahat firması yetkilisi Ali Bahadır İnceler, bir türlü tamamlanamayan duble yolun her seçim öncesi siyasiler tarafından malzeme yapıldığını iddia etti. Yaklaşan 1 Kasım seçimlerine dikkat çeken İnceler, şöyle konuştu: "Duble yol yapımına şüphesiz en çok sevinen biz seyahat şirketleri olmuştu. Zira her gün yüzlerce insanı birçok ölümlü kazanın meydana geldiği ve güvenliği olmayan bu yolda seyahat ettiriyorduk. Büyük bir kısmı tamamlanarak trafiğe açılan yolumuz yapılınca kazalar azaldı ve seyahatlerimiz daha güvenli hale geldi. Ne var ki siyasiler tarafından 2 yılda bitirileceği belirtilen yol aradan geçen 7 yıla rağmen bir türlü bitmedi. Yapımına başlandıktan sonra 2 yerel, 2 genel bir de Cumhurbaşkanlığı seçimi gören bu yolun tamamlanması için daha kaç yıl beklememiz gerekiyor? Neden bir işe başlandığında vaat edilen sürede tamamlanıyor? Yetkililerden yolumuzun 1 Kasım seçimleri beklenmeden bir an önce bitirilmesini istiyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber 2 yılda biteceği söylenen duble yol 7 yılda bitirilemedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER