"20 bin sandık şaibeli"

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Mayıs 18 2023
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, seçim sürecinde çeşitli şaibeler tespit ettiklerini iddia etti. Ergün, "Bir şaibe tablosunu, seçmen iradesinin nasıl gasp edildiğine ilişkin bir tabloyu bir kez daha görmüş durumdayız" diyerek 20 bin sandığın şaibeli olduğunu savundu.
Doğan Ergün, "Biz bu operasyonun bir bütün olarak MHP'yi gözeten bir operasyon olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Ergün "şaibe" olarak adlandırdığı durumları "TİP açısından" ve "başka bir takım usulsüzlükler" olarak ikiye ayırdı.

TİP olarak çok sınırdan milletvekilliği kazanmamış göründükleri üç il; İstanbul, İzmir ve Antalya’da 420’nin üzerinde sandığa itirazlarda bulunduklarını belirten Ergün, bunların önemli kısmının ilçe seçim kurullarında reddedildiğini, o nedenle vekillik kazanılıp kazanılmayacağını söylemek için erken olduğunu söyledi. Ergün, "YSK’ya olağanüstü itiraz yoluyla başvuru hakkımızı da kullanabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

"Islak imzalı tutanaklarla YSK verileri arasındaki tutarsızlığın sehven olduğunu düşünmek istiyoruz"

Doğan Ergün, İzmir, İstanbul ve Antalya’da Yeşil Sol Parti’ye ilişkin yine çeşitli illerde başka muhalefet partilerince de görülen çeşitli usulsüzlük ya da tutarsızlıkların daha çok ıslak imzalı tutanaklarla YSK verileri arasındaki tutarsızlıktan kaynaklandığını söyledi.


Ergün, "Burada özel olarak bir kötü niyet olduğunu, bu açıdan sandık kurullarında kötü niyet ya da seçim kurullarında bir kötü niyet olduğunu düşünmek istemiyoruz. Bunların sehven yapılmış çeşitli hatalar olduğunu, yanlışlar olduğunu düşünmek istiyoruz. O yüzden itirazlarda bulunuyoruz" dedi.

"Görev kağıdı ve birden fazla oy kullanma mekanizmaları kullanıldı"

"Şimdi esas meseleye geçmek istiyoruz" diyen Ergün başka bir takım usulsüzlükler tespit ettiklerine de dikkat çekti. Ergün, "şaibe tablosu" olarak adlandırdığı bu tablonun sadece bu seçimle alakalı olmadığına dikkat çekti.

"Şimdi, mesela bunu becerdikleri oranda bütün oylar kendi cephelerine, kendi lehlerine yazılıyor. Beceremediklerinde, yani bütün o seçmenlerin ne yönde oy kullanacağını belirleyemedikleri durumda da kullanılmayan oylar yerine kendilerine oy yazdıklarını görüyoruz" diyen Ergün, bunun yöntemi olarak "görev kağıdıyla oy kullanılması", "birden fazla oy kullanılması" mekanizm

Bu haberler de ilginizi çekebilir