20 polise tahliye, 3 müdüre ret

22 Temmuz'da gözaltına alınarak tutuklanan polislerden 20'si hakkında tahliye kararı verildi.

Gözaltına alınan polislerden sahur duası

22 Temmuz Sahur Operasyonu’yla usulsuz dinleme iddiasiyla yargılanan polislerden 20’si tahliye edildi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 143 polisin yargılandığı davanın görülen duruşmasında iddianamenin okunmasına devam edildi. 23 tutuklu polis ve bazı tutuksuz polislerin katıldığı duruşmada bir süre sonra iddianamenin okunması yarıda kesildi. Mahkeme heyeti sanık ve avukatların taleplerini aldı.
Taleplerin ardından verilen aradan sonra mahkeme ara kararlarını açıkladı. Mahkeme, dosyadaki delil durumu ve tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak 23 tutukludan 20’sinin tahliyesine karar verdi. Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan ve Hayati Başdağ’ın tahliye talepleri ise reddedildi. Bu tahliyelerle davada 3 tutuklu kalmış oldu.
İşte tahliye olan isimler: İsmail Torlar, Hikmet Kopar, Harun Aydın, Erkan Palas, Şeref Bolat, Fatih Kıncır, Hasan Hüseyin Danacı, Abdülhalim Sönmez, Ahmet Özdik, Ramazan Orkun Altınışık, Mehmet Dilaver, Mesut Yılmaz, Ali İhsan Tezcan, Muhammed Ali Iklı, Tolga Güzeltaş, Halil Hilal Seyfi, Özgür Nikbay, Selahattin Ergin, Muhammet İkbal Kayaduman ve Metin Çambay…

<< Önceki Haber 20 polise tahliye, 3 müdüre ret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER