200 bin lira maaş alıyor denen AKP'li eski bakan: O kadar değil

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler dört ayrı unvanla maaş aldığı ve bunların toplamının 200 bin TL'yi bulduğu şeklindeki iddiaya şöyle cevap verdi: "Aldığım para o kadar değil."

SHABER3.COM

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in bu görevinin yanı sıra Turkcell ve Çin Bankası (ICBC) yönetim kurulu üyeliklerinden "huzur hakkı" ile emekli milletvekili maaşı aldığı ileri sürüldü. 

Samanyoluhaber, Güler'in maaş rekorunu 12 Nisan'da "Maaşları koyacak yer bulamayacak" başlığı ile kamuoyunun dikkatine sunmuştu.

CHP: O YAPMIYORSA PARTİ BUNA EL ATSIN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Başkan seçilmesinin üzerinden dört ay geçti. Kamu ile özel sektör arasında tercih yapsın. O yapmıyorsa partisi buna el atsın. Yöneticisi olduğu kuruluşların belediye ile ilgili bir işi olduğunda nasıl tavır alacak?” dedi.

Adıgüzel, Hilmi Güler'in belediye başkanlığının yanı sıra iki ayrı yönetim kurulu üyeliğinden de ayda 200 bin lira ücret aldığını da öne sürdü.

GÜLER'DEN AÇIKLAMA

Bir dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da yapan Hilmi Güler ise yönetim kurulu üyeliği ücreti konusunda Sözcü'ye verdiği mülakatta, “Aldığım para o kadar değil.” dedi.
<< Önceki Haber 200 bin lira maaş alıyor denen AKP'li eski bakan: O kadar... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER