200 milyon liralık şov tutmadı!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ağustos 2 2020
11 Kasım 2019'da 11 milyon fidan dikilmişti. Ancak fidanların çoğu tutmadı. 200 milyon TL'nin akıbeti meçhul.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaklaşık 200 milyon TL masraf edilerek, ülke çapında aynı gün 11 milyon adet dikildiği iddia edilen ve çoğunluğu kuruyan fidanlarla ilgili kampanyanın ülkeye ve topluma ne kazandırdığının belirlenmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBLMM) araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.
Gürer, geçen yıl, “11. Ayın 11’inde, saat 11’de, 11 milyon fidan dikilecek” denilerek başlatılan ve tüm ormancılık teşkilatı ile kamu kurum ve kuruluşlarının talimatla seferber edildiği kampanyada dikilin fidanların büyük bir bölümünün kuruduğunu, yeniden dikili yapılan fidanların ise tutmadığını belirtti.
Yaklaşık 200 milyon TL masraf edilen kampanyanın Türkiye'ye ne kazandırdığının tespit edilmesi için geniş çaplı bir analiz yapılması gerektiğini kaydeden Gürer, hazırladıkları Meclis Araştırma Önergesini TBMM Başkanlığı'na sunduklarını ifade etti.
“FİDANLARIN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ KURUMUŞ"
Gürer, 11 milyon fidanın aynı gün toprakla buluşturulması hedefinin teknik olarak mümkün olmayacağı sonradan anlaşılınca kampanyanın Endonezya'ya ait olan "1 saat içinde en fazla fidan dikme" rekorunun (232 bin 647 adet fidan dikimi) kırılmasına dönüştürüldüğünü söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile 11 Kasım 2019'da 11 milyon fidan dikilmişti.
Gürer, ülke çapında yapılan büyük emek ve masrafa (tahmini harcama 20 milyon TL) karşılık dikilen fidanların büyük bir bölümü kuruduğunu ve yeniden dikimi yapılmasına rağmen tutturma başarısının
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







