200 milyon liralık şov tutmadı!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ağustos 2 2020
11 Kasım 2019'da 11 milyon fidan dikilmişti. Ancak fidanların çoğu tutmadı. 200 milyon TL'nin akıbeti meçhul.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaklaşık 200 milyon TL masraf edilerek, ülke çapında aynı gün 11 milyon adet dikildiği iddia edilen ve çoğunluğu kuruyan fidanlarla ilgili kampanyanın ülkeye ve topluma ne kazandırdığının belirlenmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBLMM) araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.
Gürer, geçen yıl, “11. Ayın 11’inde, saat 11’de, 11 milyon fidan dikilecek” denilerek başlatılan ve tüm ormancılık teşkilatı ile kamu kurum ve kuruluşlarının talimatla seferber edildiği kampanyada dikilin fidanların büyük bir bölümünün kuruduğunu, yeniden dikili yapılan fidanların ise tutmadığını belirtti.
Yaklaşık 200 milyon TL masraf edilen kampanyanın Türkiye'ye ne kazandırdığının tespit edilmesi için geniş çaplı bir analiz yapılması gerektiğini kaydeden Gürer, hazırladıkları Meclis Araştırma Önergesini TBMM Başkanlığı'na sunduklarını ifade etti.
“FİDANLARIN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ KURUMUŞ"
Gürer, 11 milyon fidanın aynı gün toprakla buluşturulması hedefinin teknik olarak mümkün olmayacağı sonradan anlaşılınca kampanyanın Endonezya'ya ait olan "1 saat içinde en fazla fidan dikme" rekorunun (232 bin 647 adet fidan dikimi) kırılmasına dönüştürüldüğünü söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile 11 Kasım 2019'da 11 milyon fidan dikilmişti.
Gürer, ülke çapında yapılan büyük emek ve masrafa (tahmini harcama 20 milyon TL) karşılık dikilen fidanların büyük bir bölümü kuruduğunu ve yeniden dikimi yapılmasına rağmen tutturma başarısının
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!5.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...
6.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'7.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!8.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı9.Duygulara köprü kurmak10.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...


