201 kiloluk hasta, sedye ile geldiği hastaneden yürüyerek çıktı


Hatay'ın İskenderun ilçesinde hastaneye sedye ile getirilen 201 kiloluk hasta, yapılan tedavi sonucu taburcu oldu ve hastaneden yürüyerek çıktı. Son dört yılda aldığı kiloları nedeniyle yatağa bağımlı halde yaşayan Emine Çalım, ilçedeki özel bir hastanede uygulanan tüp mide ameliyatı sonrasında 21 kilo verdi. Hedefin Çalım'ın kilosunu bir yıl içersinde 100 kiloya kadar düşürmek olduğu belirtildi.

Emine Çalım, Bariatrik (Obezite) ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş'ın gerçekleştirdiği operasyonun ardından taburcu oldu. Yüreyerek hastaneden çıkan Emine Çalım, "Kilomdan dolayı yataktan kalkacak halim yoktu ve nefes almakta güçlük çekiyordum. Oğlum, bu durum için ne yapılabilir araştırdı ve ameliyatla düzelebileceğimi öğrendi. Ben de ameliyat olmaya karar verdim. Fakat yürüyemediğim için hastaneye sedyeyle getirildim. Ameliyat sonrası yürümeye ve en önemlisi rahat nefes almaya başladım. Yürüyebiliyorsam şimdi, doktorum sayesindedir. Allah O'ndan razı olsun." dedi.

Hastanın gerçekleştirmiş oldukları tüp mide operasyonuyla 21 kilo verdiğini belirten Op. Dr. Cavit Göktaş, "Dizleri kilolarını taşıyamayan süper obez hastamız, polikliniğe sedye üzerinde geldi. Sosyal hayatı tamamen sona eren ve son dört ayda 60 kilo alarak, 201 kilo ağırlığına ulaşan Emine Çalım'ın son çaresi ameliyattı. Hastamızın sağlık durumunu değerlendirdikten sonra, yüksek riske rağmen, ameliyat olmasına karar verdik. Çünkü hastamızın hayata tutunabilmesi için başka bir alternatifi yoktu. Bu durumu hasta yakınlarıyla paylaştık ve gerekli çalışmaların ardından Emine Çalım'ı operasyona aldık. Ameliyat başarılı geçti ve hastamızın durumundan ötürü ilk gün yoğun bakımda tedavisine devam edildi. Ertesi gün genel durumu toparlanan hastamızı servise aldık. Bu süreçte Emine Çalım, günlük hayatını daha rahat idame ettirecek duruma geldi. Ameliyatın başarıyla gerçekleşmesi, takım çalışmasının sonucudur. Hedefimiz, hastamızın bir yıl içerisinde 100 kilo vermesini sağlamak." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber 201 kiloluk hasta, sedye ile geldiği hastaneden yürüyerek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER