2014 ÖSYS sonuçları kitabı yayınlandı


ANKARA (CİHAN)- ÖSYM Başkanlığı, 'Ortaöğretim Kurumlarına Göre 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Sonuçları' adlı kitabı yayınladı.

Söz konusu kitap bugün (20 Mart) saat 15.00 itibariyle ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden görülebiliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, kitabın ön sözünde; Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), diğeri Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) olmak üzere iki sınav yapıldığını hatırlatarak, bu sınavların amacının, ortaöğretimdeki eğitim ve öğretimi değerlendirmek değil, üniversitede başarılı olabilecek öğrencileri seçmek olduğunu ancak ortaöğretim okullarının kendilerini değerlendirebilmek, diğer okullar ve özellikle kendi türündeki okullar ile durumlarını karşılaştırabilmek için sınav sonuçlarına ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Ali Demir, "Amacı, ortaöğretimdeki eğitim ve öğretimi değerlendirmek olmayan bu sınavların sonuçlarını ölçülü olmak koşuluyla, okulların kendilerini değerlendirmek için kullanmalarında bir sakınca yoktur. İlköğretimden sonra öğrencilerini seçme sınavı ile alan ve eğitim olanakları yeterli olan bir okulun YGS ve LYS sonuçları, bu olanaklardan yoksun olan okulların YGS ve LYS sonuçlarıyla karşılaştırılırken dikkatli olunması gerekir. Değerlendirmelerde, müfredat programını, eğitim olanaklarını ve çevre koşullarını göz önünde tutarak kendi sonuçlarını kendine benzer okulların sonuçlarıyla karşılaştıran ve değerlendiren okul yönetimleri kendileri için daha yararlı ve daha yönlendirici bilgiler elde edebileceklerdir." diye devam etti.

Kitapta yer alan bilgilerin ÖSYM İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Dokümantasyon ve Arşiv Şube Müdürlüğü'nde derlenip, yayına hazırlandığını ifade eden Demir, çalışmanın ortaöğretim okullarına, üniversitelere, araştırmacılara, adaylara ve diğer ilgilenenlere yararlı olmasını diledi.
CİHAN
<< Önceki Haber 2014 ÖSYS sonuçları kitabı yayınlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER