2015 KPSS lisans sonuçları kitabı yayımlandı


ÖSYM Başkanlığı, 'Yükseköğretim Programlarına Göre 2015 Kamu Personel Seçme Sınavı (Lisans) Sonuçları' adlı kitabı bugün saat 15.00'den itibaren yayımladı.

ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanan kitap; 'önsöz ve açıklamalar', 'yükseköğretim programları', 'ham puan dağılımları' ile 'adayların puan aralıklarına göre dağılımı' üst başlıklarını taşıyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir önsözde, Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS), 18.03.2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan 'Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik' ve bu yönetmelik uyarınca Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM tarafından hazırlanan 'Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar ile İlgili Usul ve Esaslar' hükümlerine göre düzenlendiğini hatırlattı.

2015-KPSS Lisans sınavının 04-05 Temmuz 2015 tarihlerinde 81 il merkezi ile Lefkoşa'da dört oturumda yapıldığını, 12 Temmuz 2015 tarihinde yapılan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) ise 17 il merkezinde tek oturumda yapıldığını kaydeden ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, "Tüm adaylar sınavda Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerini zorunlu diğerlerini ise seçmeli olarak cevaplandırmışlardır. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adaylar sınavın Cumartesi Sabah ve Cumartesi Öğleden Sonra oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmışlardır." dedi.

Demir, Yükseköğretim Programlarına Göre 2015 Kamu Personel Seçme Sınavı (Lisans) Sonuçları' kitabında, 2015-KPSS'ye giren adayların mezun oldukları/olacakları yükseköğretim programlarına göre ham puan ortalamaları ve başarı sıraları, ham puan dağılımları ve puan değer aralıklarına göre dağılımlarının yer aldığını belirterek, "Bu sonuçlar, yükseköğretim programlarının, kendi mezunlarının/öğrencilerinin 2015-KPSS'de nasıl bir başarı gösterdiklerine ilişkin bilgi edinmelerine yardımcı olacağını ÖSYM İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan bu yayının üniversitelere, araştırmacılara, adaylara ve diğer ilgililere yararlı olmasını dilerim." dedi. lisans-sonuclari-kitabi-yayimlandi-1972257.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber 2015 KPSS lisans sonuçları kitabı yayımlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER