2015-ÖSYS puanları kitabı yayınlandı


2015-ÖSYS yükseköğretim programlarının merkezi yerleştirmedeki en küçük ve en büyük puanları kitabı, ÖSYM'nin internet adresinden paylaşıldı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir yazdığı önsözde; kitabın üç bölümden oluştuğunu belirterek, ilk bölümde Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre yerleştirme yapılan örgün lisans ve açık öğretim lisans programları bulunduğunu söyledi. İkinci bölümün YGS sonuçlarına göre ve sınavsız geçişle yerleştirme yapılan örgün ön lisans ve açık öğretim ön lisans programlarını kapsadığını kaydeden Demir, üçüncü bölümün ise sınav puanları ve yerleştirme puanlarının dağılımını içerdiğini kaydetti.

Yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri tamamlanır tamamlanmaz, sonuçların internet aracılığı ile adaylara duyurulduğunu ifade eden Demir, programların en küçük ve en büyük puanlarının yıllara göre gösterdiği değişiklikler ile sınav puanları ve yerleştirme puanları dağılımının, adayların yükseköğretim programı tercihlerinde yardımcı olabileceğine işaret etti. CİHAN
<< Önceki Haber 2015-ÖSYS puanları kitabı yayınlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER