2016 Türkiye Ralli Şampiyonası Saygılı Rulman Ege Rallisi ile start alıyor


2016 Türkiye Ralli Şampiyonası, 16 Nisan'da Saygılı Rulman Ege Rallisi'yle İzmir'de başlıyor. 4 yıl üst üste Türkiye Ralli Şampiyonası Kadın Pilotlar Birincisi olan Simin Bıçakcıoğlu ve yeni co-pilotu Serkan Okan; yeni sezona Saygılı Rulman Ege Rallisi ile hızlı bir giriş yapmak istiyor. Simin Bıçakcıoğlu'nun hedefi 5 yıl üst üste Kadın Pilotlar Birincisi olmak.

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk ayağı olan Saygılı Rulman Ege Rallisi, bu yıl 16-17 Nisan tarihlerinde İzmir Park Yarış Pisti'nde yapılacak ilk ayak yarışları ile start alıyor. İzmir'den start alan şampiyona; Marmaris, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, İstanbul'dan sonra 20-23 Ekim tarihleri arasında Intercity Istanbul Park Pisti'nde düzenlenecek olan 'Otomobil Sporları Festivali' ile son bulacak.

Ralli sevenlerin yoğun katılımının beklendiği Saygılı Rulman Ege Rallisi, 16 Nisan Cumartesi günü saat 13.30'da Forum Bornova önünden verilecek olan start ile başlayacak. Ralli'nin ilk gününde, 60 kadar ekip 2 gün boyunca Seferihisar bölgesindeki özel etaplar ile İzmir Park Yarış Pisti'ndeki seyirci özel etabında kozlarını paylaşacaklar.

Rallinin ikinci gününde ise mücadele saat 16.30'dan itibaren, Balçova İnciraltı'nda finiş pistinde devam edecek. 494 kilometre toplam uzunluğu bulunan ve 7 özel etaptan oluşan rallideki, Efemçukuru ve Beyler özel etapları, geçmiş yıllarda aramızdan ayrılan Selim Teoman ve Mazhar Demiralp adları ile geçilecek.

BIÇAKCIOĞLU: TÜM İZMİRLİ RALLİ SEVERLERİ YARIŞA BEKLİYORUM

2016 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda Neo Motorspor adına, Mitsubishi EVO IX ile CPM Yazılım ve Palamut Group ana sponsorluğunda Klass Magazin, A&S Transport'un katkılarıyla yarışacak olan Simin Bıçakcıoğlu, "Geçtiğimiz yıl kazandığım birincilikle güzel bir seri yakaladım." diyerek şöyle konuştu:

"Türkiye Ralli Şampiyonası Kadın Pilotlar kategorisine son 4 yıl üst üste ambargo koyduğumuz söylense de, her şampiyona ve yarışın ayrı bir önemi, ayrı bir heyecanı var, daha büyük hedefler için daha çok çalışacağız. 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası'na da bu motivasyon ile hazırlandık. Ayrıca bu yıl ülkemizin bayrağını yurt dışında katılacağım yarışlarda dalgalandırmak istiyorum. Yeni sezonda ana sponsorlarımız CPM Yazılım ve Palamut Grup ile yollarımız yeni başarılar için kesişti. Başta ailem, arkadaşlarım olmak üzere beni destekleyen tüm otomobil sporları izleyicilerine teşekkür ediyorum. Şampiyonanın ilk yarışı Ege Rallisi içinse tüm İzmirli ralli severleri yarışa bekliyorum."

SİMİN BIÇAKCIOĞLU KİMDİR?

21 Kasım 1989 doğumlu olan Simin Bıçakcıoğlu, Koç Üniversitesi İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünden mezun oldu. Bugüne kadar okçuluk, binicilik ve voleybol gibi birçok spor dalı ile ilgilenen Bıçakcıoğlu, otomobil sporları kariyerine 18 yaşında Safari Motorsports'tan aldığı eğitim ile başladı ve 2008-2009 sezonlarında pist yarışlarına katıldı.

2010 sezonunda rallikros ve tırmanma yarışlarına katılarak tecrübesini arttıran Simin Bıçakcıoğlu, 2011 sezonunda Neo Motorspor adına Türkiye Ralli Şampiyonası'nda yarıştı. 2012 sezonunda Pegasus Racing adına Afşin Baydar co-pilotluğunda Fiat Punto S1600 ile yarışan başarılı pilot, Türkiye Ralli Kadın Pilotlar ve Sınıf 5 birinciliklerini ilan etti.

Türkiye'deki eğitim programları haricinde İtalya'da Vittorio Caneva Rally School, Norveç'te John Haugland Winter Rally School'a giden Bıçakcıoğlu, 2012, 2013, 2014 ve 2015 sezonlarında da Neo Motorspor adına yarışarak 4 kez üst üste Kadın Pilotlar Birinciliği'ni elde etti. Simin Bıçakcıoğlu, 2016 sezonunda Türkiye Şampiyonası haricinde, Avrupa Ralli Şampiyonası'nın bazı yarışlarına katılmayı hedefliyor.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) üyeliği de bulunan Simin Bıçakcıoğlu aktif yarış kariyerinin haricinde kurduğu lojistik firmasında halen üst düzey yöneticilik görevine devam ediyor. Ayrıca yakın zamanda da Avon'un 20 yıldır yürüttüğü Meme Kanseri İle Mücadele Projesi'inin de gönüllü elçilerinden biri olarak çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası Saygılı Rulman Ege Rallisi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER