2016'da doğan her 2 bebekten biri Suriyeli
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 5 2016
Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde '1-7 Kasım Emzirme Haftası' nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Etkinliklerle ilgili bilgi veren Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Uzmanı Doç. Dr. Emrah Can, amaçlarının anne sütünün faydalarının daha iyi anlatılması ve bu konuda toplumdaki bilincin artırılması olduğunu söyledi.
AVRUPA YAKASI'NDA EN FAZLA SURİYELİ BEBEĞİN DOĞDUĞU HASTANE
Hastanede her yıl ortalama 5 bin doğumun gerçekleştiğini kaydeden Doç. Dr. Emrah Can, 2015 Eylül ayından bu yana dünyaya gelen bebeklerin ise yaklaşık yüzde 50'sinin Suriyeli olduğunu belirtti.
Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı bir bölgede bulunduğunu ifade eden Can, "Hastanemizde son 1 yılda yaklaşık 2 bin 500 Suriyeli bebek dünyaya geldi. Bunlardan da problemli vaka olan 250 bebeği Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'ne alarak burada tedavilerini gerçekleştirdik. Hastanemiz için İstanbul'un Avrupa Yakası'nda en fazla Suriyeli bebeğin doğduğu hastane diyebiliriz. Hastanemizde sadece doğum ve yenidoğan yoğun bakım servisindeki tedavilerde değil, çocuk acil servislerine başvurularda da Suriyelilere yönelik önemli hizmetler veriliyor. Bu anlamda Bağcılar merkez diyebiliriz" diye konuştu.
PROF. DR. MÜSLÜMANOĞLU: SURİYELİLERE ÖNEMLİ HİZMETLER VERİLİYOR
Etkinliğe katılarak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören çocukların fotoğraflarının da yer aldığı resim sergisini açan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Yaser Müslümanoğlu ise , "Devletimizin politikalarıyla örtüşen bir şekilde ülkelerindeki savaştan kaçarak ülkemize gelen misafirlere hastanemizde önemli hizmetler veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!5.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Habertürk eski GYY Veyis Ateş tutuklandı10.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...


