2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde Türkiye I Grubu'nda yer aldı


2018'de Rusya'da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası Finalleri'nde mücadele edecek takımların belirleneceği elemelerin kura çekimi, Rusya'nın St. Petersburg kentinde gerçekleştirildi.

A Milli Futbol Takımı, kura çekimi sonrası 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde I Grubu'nda Hırvatistan, İzlanda, Ukrayna ve Finlandiya ile birlikte yer aldı.

Konstantinovsky Palace'da yapılacan ve A Milli Futbol Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası Eleme Grubu'ndaki rakiplerinin belli olduğu kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu adına Yönetim Kurulu Üyeleri Servet Yardımcı ve Ali Dürüst, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş katıldı.

A Milli Futbol Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde rakipleri ile oynayacağı maçların tarih ve başlama saatleri ise yarın öğlen saatlerinde UEFA'nın resmi sitesi UEFA.com üzerinden medya ve kamuoyuna duyurulacak.

A Milli Takım ayrıca; 5 takımlı grupta yer aldığından dolayı, UEFA'nın uygulaması gereği, bu süreçte 2018 FIFA Dünya Kupası Finalleri'ne ev sahipliği yapacak Rusya ile UEFA'nın belirleyeceği bir tarihte hazırlık maçında karşılaşacak.

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki tüm gruplar:
A Grubu: Hollanda, Fransa, İsveç, Bulgaristan, Belarus, Lüksemburg
B Grubu: Portekiz, İsviçre, Macaristan, Faroe Adaları, Letonya, Andorra
C Grubu: Almanya, Çek Cumhuriyeti, Kuzey İrlanda, Norveç, Azerbaycan, San Marino
D Grubu: Galler, Avusturya, Sırbistan, İrlanda Cum., Moldova, Gürcistan
E Grubu: Romanya, Danimarka, Polonya, Karadağ, Ermenistan, Kazakistan
F Grubu: İngiltere, Slovakya, İskoçya, Slovenya, Litvanya, Malta
G Grubu: İspanya, İtalya, Arnavutluk, İsrail, Makedonya, Liechtenstein
H Grubu: Belçika, Bosna-Hersek, Yunanistan, Estonya, Kıbrıs Rum Kesimi
I Grubu: Hırvatistan, İzlanda, Ukrayna, Türkiye, Finlandiya

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 52 takım mücadele edecek. Bu 52 takım altışarlı 7 ve beşerli 2 olmak üzere toplam 9 gruba ayrıldı. Elemelerde gruplarını lider bitiren 9 takım finallere yükselecek. En iyi 8 grup ikincisi ise Play-Off oynayacak, en kötü grup ikincisi ise elenecek. Play-Off maçları sonunda 4 takım daha finallerde mücadele etmeye hak kazanacak. Ev sahibi Rusya ise finallere direkt olarak katılacak.

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde grup maçları 4 Eylül 2016 ile 10 Ekim 2017 tarihleri arasında tamamlanacak. Play-Off'lar ise Kasım 2017'de oynanacak.

Kura Çekimi ve 2018 FIFA Dünya Kupası ile ilgili diğer bilgiler:

İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Hollanda, kura çekiminde UEFA'nın yayın konuları ile ilgili talebi doğrultusunda daha fazla maç oynasınlar diye sadece altı takımlı eleme gruplarında yer aldı.

Ev sahibi Rusya ise beşerli olarak 2 grupta yer alan toplam 10 takım ile elemeler boyunca hazırlık maçı yapacak. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Rusya'nın bu ekiplerle oynayacağı hazırlık maçlarının tarihi ve başlama saatleri ise kura çekiminden sonra UEFA tarafından duyurulacak.

2018 FIFA Dünya Kupası Finalleri'nde ev sahibi Rusya ve UEFA'dan gelen 13 takımın yanı sıra; Asya Futbol Konfederasyonu'ndan (AFC), 4 ya da 5, Afrika Futbol Konfederasyonu'ndan 5 (CAF), Orta-Kuzey Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu'ndan (CONCACAF) 3 ya da 4, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'ndan (CONMEBOL) 4 ya da 5, Okyanusya Futbol Federasyonu'ndan ise 0 ya da 1 takım olmak üzere toplam 32 ülke mücadele edecek.

2018 FIFA Dünya Kupası Finalleri, 14 Haziran 2018'de Rusya'nın başkenti Moskova'daki Luzhniki Stadyumu'nda oynanacak açılış karşılaşması ile başlayıp, yine aynı stadyumda 15 Temmuz 2018'de oynanacak final müsabakası ile sona erecek.

Rusya'da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası Finalleri'ne başkent Moskova'nın yanı sıra, St. Petersburg, Nizhny Novgorod, Ekaterinburg, Kaliningrad, Kazan, Saransk, Samara, Volgograd, Rostov ve Sochi kentleri ev sahipliği yapacak.
CİHAN
<< Önceki Haber 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde Türkiye I Grubu'nda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER