22 Temmuz davasında skandal
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 16 2016
Sahur operasyonunda tutuklanan polisler 19 ay sonra mahkemeye çıkarıldı.

Davanın ilk duruşmasında büyük bir skandal ortaya çıktı. Eski emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in avukatı Hüseyin Ataol, davaya bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Civelek'in polislerin tutuklanmasına sebep olan dinleme kararlarında imzası olduğunu hatırlattı. Civelek'e “Ya bu davanın sanığı ya da ‘kandırıldım' diyerek müştekisi olmanız lazım. Bu davaya bakamazsınız.” diye seslendi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde avukatlar söz aldı. Eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer'in avukatı Hüseyin Ataol, müvekkillerinin suçlandığı dinlemelerden birinde mahkeme başkanı Ahmet Civelek'in de imzası olduğunu belirterek mahkeme başkanına yönelik şunları söyledi: “Bir polis çıkıyor sizin imzanız bulunan dinlemenin hukuksuz olduğunu söylüyor. Müvekkilime dava açılıyor ve cezalandırılması isteniyor. Bu tüm hukuk camiasına ve şahsınıza hakarettir. Bu anlattıklarım dizi senaryosu değil. Siz bu davanın tarafısınız. Eğer kandırıldığınızı düşünüyorsanız mağdur müşteki olmalısınız, bilerek yaptığınızı söylüyorsanız o zaman da sanık olmanız gerekiyor. Bu nedenle kendiliğinizden çekilmenizi talep ediyoruz. Aksi durumda reddihakim talebinde bulunuyorum.” Avukat Fatih Şahinler de mahkemenin sonradan kurulduğu için tabi hakimlik ilkesine aykırı olduğuna işaret etti.
Zaman
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!2.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı3.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş4.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!5.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!
6.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!7.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...8.Cem Küçük Erdoğan'ın arkasından iş çevirmiş: 'Büyük fırsat, Ekrem Bey kaçırmasın'9.Açıklandı: AİHM'deki Kavala dosyasında yeni gelişme10.Sinan Ateş davasında sıcak gelişme!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







