22 Temmuz davasında skandal
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 16 2016
Paylaş
X Post
Sahur operasyonunda tutuklanan polisler 19 ay sonra mahkemeye çıkarıldı.

Davanın ilk duruşmasında büyük bir skandal ortaya çıktı. Eski emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in avukatı Hüseyin Ataol, davaya bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Civelek'in polislerin tutuklanmasına sebep olan dinleme kararlarında imzası olduğunu hatırlattı. Civelek'e “Ya bu davanın sanığı ya da ‘kandırıldım' diyerek müştekisi olmanız lazım. Bu davaya bakamazsınız.” diye seslendi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde avukatlar söz aldı. Eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer'in avukatı Hüseyin Ataol, müvekkillerinin suçlandığı dinlemelerden birinde mahkeme başkanı Ahmet Civelek'in de imzası olduğunu belirterek mahkeme başkanına yönelik şunları söyledi: “Bir polis çıkıyor sizin imzanız bulunan dinlemenin hukuksuz olduğunu söylüyor. Müvekkilime dava açılıyor ve cezalandırılması isteniyor. Bu tüm hukuk camiasına ve şahsınıza hakarettir. Bu anlattıklarım dizi senaryosu değil. Siz bu davanın tarafısınız. Eğer kandırıldığınızı düşünüyorsanız mağdur müşteki olmalısınız, bilerek yaptığınızı söylüyorsanız o zaman da sanık olmanız gerekiyor. Bu nedenle kendiliğinizden çekilmenizi talep ediyoruz. Aksi durumda reddihakim talebinde bulunuyorum.” Avukat Fatih Şahinler de mahkemenin sonradan kurulduğu için tabi hakimlik ilkesine aykırı olduğuna işaret etti.
Zaman
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Özgenç'ten TCK 302 açıklaması: Demirtaş talep ederse tahliye yolu açık2.Rüşvet ve irtikap soruşturmasında flaş gelişme: Başkan Çiçek görevden alındı3.Tuğrul Türkeş'ten kardeşine sahip çıkan açıklama: "Dehşet verici buluyorum"4.Cevdet Yılmaz'dan çerçeve yasa açıklaması: Öcalan ve Demirtaş sorusuna yanıt5.Manisa: YENİ Parti İl Başkanı İlksen Özalper Tutuklandı
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

HÜSEYİN ODABAŞI

ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN
ÇOK OKUNAN HABERLER












