22 ülkeden 54 öğrenci 4 ayda Türkçe öğrendi

Bursa Orhangazi Üniversitesi'nde Türkçe öğrenen 22 ülkeden 54 öğrenci, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

22 ülkeden 54 öğrenci 4 ayda Türkçe öğrendi

Dört aylık kısa sürede Türkçe öğrenmeyi başaran öğrenciler, sahnede sergiledikleri performanslarıyla büyük beğeni topladı.

Üniversite kampüsünde düzenlenen törene, Türkçe merkezine devam eden öğrencilerin yanı sıra öğretim üyeleri de katıldı. Samimi bir ortamda geçen törende konuşan BOU Türkçe Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜRKÇEMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zeynep Sultan Köse, "Bu sene ikincisini düzenlediğimiz kursumuza 22 ülkeden 54 öğrenci katıldı. Kursiyerlerden bazıları üniversitemiz öğrencisi bazıları da sadece dil öğrenmek için geldi. Bir yıllık eğitim veriyoruz. 4 dönem halinde kurslarımız sürüyor." dedi.

BOU Rektörü Prof. Dr. Recep İleri de şunları kaydetti: "Bizim yurt dışından gelen öğrencilerimiz var. Aynı zamanda Türkçe Uygulama Merkezimizde 37 ülkeden gelen öğrencilerimizden bir kısmı Türkçe öğreniyor. Yabancı öğrencilerin hem kültürel tanıtımlarını hem de kendi kültürlerini işleyerek üniversitemizde uluslararası üniversite olmanın gereği program düzenledik. Üniversitelerin uluslararasılaşması önemli bir mesele. Biz de henüz üçüncü yılımıza girmemize rağmen 37 fraklı ülkeden öğrenci alarak, dünyanın her yerinden öğrenci gelmesi adına önemli adım attık. İnşallah 10 yıl içerisinde 100 farklı ülkeye ulaşma hedefimiz var."

HEM ESPRİ YAPTILAR HEM ŞARKI SÖYLEDİLER

Konuşmaların ardından, sadece 4 ayda Türkçe öğrenmeyi başaran yabancı öğrenciler hünerlerini Türkçe olarak sahnede sergiledi. İlk olarak sahneye çıkan Mali'den Lanssanou Dıabate Mustafa Cihat, 'Can Dedim' parçasını seslendirdi. Arkadaşları tarafından uzun süre alkışlanan Malili öğrenci, "4 aydır Türkçe kursuna gidiyorum, Türkçe öğreniyorum ama kolay bir dil değil. Türkçe kitap okuyorum, Türkçe müzik dinliyorum, Türkçe film izliyorum." dedi.

Mali'den Salim Moussa ise Erol Evgin'in 'Bir de bana sor' şarkısını ve Orhan Veli'nin "Bedava Yaşıyoruz!" şiirini seslendirdi. Salondaki öğrenciler de sahnede seslendirilen şarkılara eşlik ettiler. BOU TÜRKÇEMER Korosu'nda Endonozya'dan Maryam Amatullah, Rıka Nuraını, Sıttı Asyrına Sarı, Yaztrıd Nur Aulıa ile Lübnan'dan Faour Jaafar, Ibrahım Anas, Karadağ'dan Kadir Monıc ve Rusya'dan Alona Göbekçi eşlik etti. Koro 'Caddelerde Rüzgâr, Hayat Bayram Olsa, Olmaz Olsun' eserlerini seslendirdi. Kursu tamamlayan öğrencilere başarı sertifikaları da öğretim üyeleri tarafından takdim edildi.

Törenin son bölümünde öğrenciler ve öğretim üyeleri sahneye çıkarak 'Yeni bir dünya' şarkısını hep bir ağızdan söylediler. Törende geçen hafta Mavi Küre Derneği tarafından düzenlenen Ftubol Şampiyonası'nda kupa sevinci yaşayan Malili gençlere de çeşitli ödüller verildi.

CİHAN
<< Önceki Haber 22 ülkeden 54 öğrenci 4 ayda Türkçe öğrendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER