2268 sayfalık çöp

Adı iddianame. Konusu bir terör örgütü. Toplam 2268 sayfadan oluşuyor. Şipariş bir dava. Erdoğan’ın yıllar önce “Beni kızdırmasınlar 1 savcı 3 polisle onları terör örgütü ilan ederim” dediği sözün siparişi demek ki.

AKP polisi Cemaat okulundaki Kuran'ı Kerim'lere örgütsel doküman muamelesi yaptı!

İçinde terör eylemi olmayan terör iddianamesi

Büyük bir kısmına baktım. Hukuk fakültelerinde “İşte böyle hazırlamayın denecek bir iddianame”

Açık tanık olarak Hüseyin Gülerce, Latif Erdoğan, Kemalettin Özdemir, Ahmet Keleş, Selim Çoraklı ve Nurettin Veren, Çetin Açar.

Gizli Tanık olarak “Güneş”, “Kasırga”, “Bulut”, “Arif” ve bir iki isim var.

Siz hırsızlıkla ilgili bir iddianame hazırlıyorsanız bir kaç hırsızlık örneği verirsiniz.

Cinayet iddianamesi hazırlıyorsanız cinayeti anlatırsınız.

Adına terör örgütü diyorsanız hiç olmazsa bir tane terör eylemi koysaydınız bari. Yok. 2268 sayfa içinde tek bir terör eylemi yok. Cari hukuka göre suç unsuru tek bir eylem yok.

Ne var? Şu, şununla görüştü. İşte HTS kayıtları. Bu, bununla bir araya geldi. O, şuna şu parayı gönderdi. Falan hastaneye bakıyor. Filan falan okulların genel müdürü. Şu şu kitapları yazdı… Yaptıkları uygunsuzluklar yüzünden cemaatten kopmuş 2-3 isim bulup konuşturmuşlar. Onlar da meydan boş ağızlarına geleni sallamışlar. İddia konusu dedikoduların hepsi havada.

Terör eylemi diye koydukları havuz medyasının masa başı iftiraları. Danıştay cinayetinden Hrant Dink’e ne bulsa eklemiş. Hiçbirinin iddianamede adı geçen hiçbir isimle ilgisi yok. Hepsi havuzun hergün yenilediği safsatalar. 

Sadece Roma’nın yakılmasını cemaat yapmamış onlara göre! 

İddianamede geçen şahıslarla ilgili mahkemelerde hükme bağlanmış tek bir kayıt yok.

Eğer aynı şeyi AKP için yapsanız, ayrılmış veya kovulmuş 2-3 ismi konuştursanız bakın ne iddianameler çıkar. Bülent Arınç’ın Melih Gökçek için “Ankara’yı parsel parsel sattı” iddiasından başlayabilirler. Tayyip Erdoğan için ne iddianameler çıkar. On binlerce sayfayı da bulabilir. Ki içinde gerçek örnekler yer alır. Aynı şeyi cemaat için yapınca ne hırsızlık bulabilmişler ne dolandırcılık ne irtikap ne rüşvet ne de terör eylemi.

Kim hazırlamış bu iddianameyi?

Adının başına Cumhuriyet Savcısı koymuş olan Serdar COŞKUN isimli biri. Numarası bile var: 39663 Savcı olabildiğine göre demek ki 4 yıl hukuk okumuş. Dünyanın en muteber günlük gazetesi The New York Times’ı dergi sanacak kadar da cahil. Vaktiyle araba hırsızlığından cemaat eylemi çıkarmaya çalışan ve madara olan savcı. Afrikada iki kabilenin hukukunu emanet etseniz emin olun kabileler iki gün barış içinde yaşayamaz, bir birine girer. Hazırladığı sözde iddianame tam bir dedikodu almanağı. Ne kadar cemaatle hesabı olan varsa hepsine sayfalarca yer vermiş. Hani iddianamelerde sanıkın lehinde deliller de yer alır ya sayın savcı ortada konuşanlara bile yer vermemiş. Ama aferin siparişi yerine getirmiş.

Mutlaka ödüllendirilmeli. Kariyeri sıfırlamak ucuza gitmemeli. Mesela 2268 sayfa için en az beş milyon telif almalı. Hukuk fakültelerinde dalga konusu olmaz az sefalet değil. Yarın torunlarına rezil olmanın bedeli az olmamalı.

Erdoğan, sıfırlanamayan parasının üstüyle alınan Şehrizar Konakları’nın beşinden birini veya Urla Villalarından birini bu savcıya hemen hediye etmeli. Makama gelince artık böyle bir savcıyı Adalet Bakanlığı’ndan aşağısı kurtarmaz. Son icraatlarıyla gözden düşen Bozdağ’ın yerine Coşkun’dan başka kim olabilir ki?

2016’da Küresel Hukukun üstünlüğü endeksinde 113 ülke içinde 99.culuğa, Zimbabve ve Özbekistan’ın altında düşmüş bir Türkiye’ye Cumhurbaşkanı olarak Erdoğan, Adalet Bakan’ı olarak da Serdar Coşkun çok yakışır.

Selim Gündüz tr724 
<< Önceki Haber 2268 sayfalık çöp Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER