230 kız öğrenci okulda yedikleri yemekten zehirlendi

230 kız öğrenci okulda yedikleri yemekten zehirlendi

ADIYAMAN (CİHAN)- Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan Cendere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Yurdu'nda kalan öğrenciler, yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Kaymakam Dede Musa Baştürk, öğrencilerin genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Yurtta kalan öğrenciler, akşam yemeği sonrasında mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti ile hastaneye kaldırıldı. Kız yurduna çok sayıda ambulans ve otobüs gönderildi. Öğrenci velileri, çocuklarının zehirlenerek hastaneye kaldırıldığını duyması üzerine Kahta İlçe Devlet Hastanesi'ne koştu. 230 öğrenciden, sağlık durumları iyi olanlar yeniden yurda gönderildi.

Zehirlenme olayını duyan Kaymakam Dede Musa Baştürk, hastaneye gelerek yetkililerden öğrencilerin durumlarıyla ilgili bilgi aldı. Zehirlenme olayı ile ilgili olarak Kaymakam Baştürk, "Kahta Cendere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Yurdu'nda kalan öğrencilerimiz, akşam yemeğinden kaynaklanan mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti üzerine 230 öğrenci hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerimizin genel sağlık durumları iyi. Tüm öğrenci ve velilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." şeklinde açıklamada bulundu.

Akşam yemek listesinde bulunan tavuk tantuni, çorba ve ayran numunelerinden örnekler alan Kahta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, inceleme başlatacak. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. CİHAN
<< Önceki Haber 230 kız öğrenci okulda yedikleri yemekten zehirlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER