25 askere mezar olan mühimmat deposunda yeniden keşif kararı


Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit, 3'ü asker 11 kişinin yaralanması ile sonuçlanan mühimmat patlamasına ilişkin davada, olay yerinde yeniden keşif yapılması kararı çıktı. Bir süre önce değişen mahkeme heyeti, kısa süren bugünkü duruşmada 20 Nisan 2015 tarihinde olay yerinde yeniden keşif yapılmasına karar verdi. Keşif sırasında, tutuksuz yargılanan üç sanık ile olayın olduğu sırada asker olan iki kişi de yer alacak.

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde 25 askerin şehit olduğu, askerin yaralandığı mühimmat patlaması davasının bugün duruşması Eskişehir Askeri Mahkemesi'nde görüldü. Şehitlerin aileleri ve avukatlarının hazır bulunduğu duruşmaya, tutuksuz sanıklar katılmadı. Bir süre önce değişen mahkeme heyeti, şehit yakınları ve avukatlarının sanıkların tutuklanması yönündeki talebini yine reddetti.

Duruşmada, olay yerinde yeniden keşif yapılması kararı çıktı. Mahkeme heyeti, 20 Nisan 2015 tarihinde olay yerinde yeniden keşif yapılacağını belirtti. Keşif sırasında sanıkların yanı sıra, olayın olduğu sırada asker olan Fethi Tuna ve Hasan Boncuk ve Fethi Tuna'nın da bulunmasına da karar verildi. Daha önce de, olay yerinde çeşitli tarihlerde keşif yapılmıştı. Mahkeme, keşfin yapılması ve eksikliklerin giderilmesi için davayı ileri bir tarihe erteledi.
CİHAN
<< Önceki Haber 25 askere mezar olan mühimmat deposunda yeniden keşif kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER