25 memurlu 'komik' baskın!

Tarım Müdürlüğü'nün de aralarında olduğu 8 devlet kurumu, 25 memurla komik bir operasyona imza attı.

Eğitim yuvalarına yapılan baskından trajikomik görüntüler!

Polisin koordinasyonunda bir otobüse doluşan ekip,  Eskişehir'den Sivrihisar'a ‘denetim' adı altında dershane baskınına gitti. Ancak dershane 40 gün önce kapanmıştı. Boş bina ile karşılaşan memurlar, tutanak tutup geri döndü.

Eskişehir'de Emniyet'in koordinasyonunda hareket eden 8 devlet kurumu, skandal bir operasyon gerçekleştirdi. İtfaiye, Vergi Dairesi, SGK ile Tarım, Şehircilik, Sağlık ve Milli Eğitim müdürlüklerinden toplanan 25 kişilik ekip, dün FEM Dershanesi şubesine baskın yapmak için otobüsle 100 km mesafedeki Sivrihisar'a gitti. Kaymakamlığın karşısındaki eski dershanenin önüne geldiklerinde boş bir bina ile karşılaşan memurlar, şoke oldu. Çünkü dershane, hükümetin çıkardığı kanun (AYM geçen ay iptal etti) yüzünden 40 gün önce kapanmıştı. Üstelik Valilik, Milli Eğitim ve Maliye birimlerine şubenin kapandığına dair resmî bildirim yapılmıştı. Boş binada ne yapacağını şaşıran ekibin imdadına dershanenin eski bir çalışanı yetişti. Kurumun 23 Haziran'da kapandığını resmî yazılarıyla gösterdi. Bunun üzerine memurlar tutanak tutarak Eskişehir'e döndü. Yaşananlar için “komedi” diyen FEM Dershanesi Avukatı Selamet Şen, “Bize sorsalardı, o kadar memur boş yere meşgul olmazdı.” dedi. 

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yıllardır faaliyet gösteren FEM Dershanesi'ne ait şube, yaşanan son sürecin ardından 23 Haziran 2015'te kapatıldı. Dershane kapatılırken valilik, Milli Eğitim ve Maliye'ye bildirimde bulunuldu. Bu üç resmi kurum da dershane yetkililerine kapatmaya ilişkin yazı verdi. Ardından FEM, buradaki çalışanlarını başka şubelerinde görevlendirdi. Boşaltılan dershane binası da farklı bir işte kullanılması için kiraya verildi.

Ancak, kapatma olayından 40 gün sonra ‘bu kadar da olmaz' dedirten bir hadise yaşandı. Maliye, Sağlık, Milli Eğitim ve Çevre bakanlıkları ile Vergi, SGK, itfaiye ve Emniyet'e bağlı 25 kişilik ekip, önceki gün dershanenin bulunduğu binaya baskına gider gibi denetime gitti. Otobüsle yaklaşık 100 kilometre yol kateden ekipler, kaymakamlığın hemen karşısındaki dershanenin kapandığını öğrendi. Ne yapacaklarını şaşıran ekiplerin yardımına dershanenin eski çalışanı koştu. Söz konusu çalışan, dershanenin 23 Haziran 2015 tarihinde kapandığına ilişkin valilik, Milli Eğitim ve Maliye'den gelen resmi yazıları gösterdi. Resmi yazıyı gören ekipler, adeta şoke oldu. Ekipler, dershanenin olmadığına dair bir tutanak tutup yetkililere iletti.

FEM Dershanesi'nin avukatı Selamet Şen, yaşanan durumu komedi olarak nitelendirdi. Dershane ve okullara baskın gibi denetim yapılmasına tepki gösteren Şen, şöyle konuştu: “Bize sorsalardı, oraya kadar gitmeye gerek kalmazdı. Otobüsle kapanan dershaneye baskına denetime giden arkadaşlar ya Maliye ve Milli Eğitim'de çalışmıyorlar ya da bizim elimizdeki Maliye ve Milli Eğitim'deki kapanış yazıları başka bir devlet tarafından verildi. Bu sorunun cevabını merak ediyoruz.”

DENETİM İÇİN RESMÎ BELGE İBRAZ EDEMEDİLER

Öte yandan, Eskişehir'de Özel Samanyolu Eğitim Kurumları'na bağlı okullar ile FEM'e bağlı dershanelerde önceki gün 8 ayrı kurum tarafından polislerin nezaretinde denetim yapılmıştı. Otobüslerle okul ve dershanelere getirilen ekipler, kurum yetkilileri ve avukatların ısrarlı taleplerine rağmen yapacakları denetimlerle ilgili resmi belge ibraz edememişti. Baskına gelen memurlar, avukatların sorusu üzerine polislerin çağırmasıyla buraya geldiklerini, talimatın kimden geldiği konusunda bir bilgilerinin olmadığını belirtmişti. Bazı görevliler ise kendilerinin valilik tarafından görevlendirildiklerini kaydederken, yaşanan bu durum ise kurum avukatlarınca tutanak altına alınmıştı.

<< Önceki Haber 25 memurlu 'komik' baskın! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER