'26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri' güvenlik toplantısı yapıldı

'26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri' güvenlik toplantısı yapıldı

Artvin'de 1 Kasım Pazar günü yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dolayısı ile seçim güvenliği ve kamu kurum ve kuruluşlarınca alınacak tedbirlerin masaya yatırıldığı toplantı düzenlendi.

Vali Kemal Cirit başkanlığında Valilik Çoruh Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Uğurcan Gençay, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı ve İl Seçim Kurulu Başkanı Mesut Toktaş, ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç ile İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, daire amirleri, seçime katılacak olan siyasi partilerin temsilcileri, merkez ilçeye bağlı köy muhtarları ile mahalle muhtarları katıldı.

Artvin Valisi Kemal Cirit, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Ülkemiz, 26'ncı dönem Parlamentosunun yeni üyelerini belirlemek üzere 1 Kasım'da sandıklara gidecek. Yaklaşık son 2 yıl içerisinde büyük bir olgunlukla yürüttüğümüz ve 1 Kasım ile gerçekleşecek 4 seçim ile hem seçme ve seçilme hakkının kutsallığı, hem de demokratik geleceğimizin teminatı açısından yine hem ülkemiz ve hem de Artvin açısından; güvenli bir ortamda seçim, demokratik bir ortamda siyasal rekabet ve milletin iradesinin tam olarak sandığa yansıyacağı bir sonuç almak üzere YSK kararları, yasa ve yönetmelikler kapsamında verilen görevleri tam ve eksiksiz yapmak için sizlerle bir araya gelerek bu toplantıyı tertip ettik.

Ülkemizde yeniden Genel Seçimler yapılacak ve bu kapsamda 16 Siyasi Parti Seçimlere katılacaktır. İlimizde ise 15 siyasi parti seçim yarışında yer alacaktır. 7 Haziran seçimlerinde ise 19 siyasi parti ilimizde seçimlere katılmıştı. Yine 1 Kasım'da yurt içinde yaklaşık 54 milyon, yurt dışında ise 3 milyon kişi oy kullanacaktır.

Seçmen sayısı 7 Haziran'dan bu yana yurt içinde 310 bin 620, yurt dışında ise 28 bin 227 kişi arttı. Toplamda 338 bin 847 (339 Bin ) kişi artmış ancak İlimizde ise seçmen sayısı 7 Haziran seçimlerine göre 592 kişi azalmıştır. Seçmen sayımız 7 Haziranda 130.008, 1 Kasım'da ise 129.416 dır. 622 sandıkta oy kullanılacaktır.

Bu seçimlerde en çok seçmen kaybı Yusufeli ilçemizde (-278) olmuş, en çok seçmen artışı ise Hopa (+189) ilçemizdedir. Arhavi ilçemizde de artış olmuştur. İl merkezi seçmen kaybı ise 148'dir."

SARP SINIR KAPISI'NDA OY VERME İŞLEMİ 8 EKİM'DE BAŞLAYACAK

Sarp Sınır Kapısı'nda oy verme işleminin 8 Ekim'de başlayacağını anımsatan Vali Cirit, "Sarp Sınır Kapısı'nda Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 749 kişi, 7 Haziran seçimlerinde ise 329 kişi oy verme işlemi gerçekleştirmiştir. Batum Başkonsolosluğumuzda ise 164 seçmen oy kullanmıştır." dedi.

Sandıkların demokrasinin dokunulmazı ve namusu olduğunu kaydeden Vali Cirit, şu ifadeleri kullandı: "Bugün ülkemiz ve dünya konjonktürü büyük bir değişim ve dönüşüm geçirmektedir. Bu çağda şık bir demokrasi ile vatandaşlarımızın önünde olmak en büyük arzumuzdur.

Ülkemiz elde ettiği birikimler ile seçme ve seçilme hakkının vazgeçilmez, devredilmez en temel haklardan olduğunu artık anayasa ve yasalarla belirlenmiş durumdadır. Sandıklar demokrasinin dokunulmazı ve namusudur. Sandık güvenliğini her şeyden daha çok önemsemekteyiz. Çünkü millet kendisi hakkında karar verecek organları sandıkla işbaşına getirmektedir.

Seçim güvenliğini tam tesis ederek, yargı denetiminde, güven içerisinde yapacağımızdan kimsenin tereddüdü olmasın. Vatandaşlarımız şundan emin olmalı ki kamu güvenliğini tehdit edecek hiçbir şeye müsaade edilmeyecektir. Güvenlik güçlerimiz her noktada vatandaşımızla birlikte onların güvenliğini sağlayarak, birlikte ve etkin bir şekilde çalışmaya devam edeceklerdir. Amaç, genelde ülkemiz, özelde Artvin'de millet iradesinin tam olarak sandığa yansımasını sağlamaktır.

Vatandaşımızın, hiçbir baskı altında kalmadan ve hatta mikro aidiyetler dahil, milli iradeye doğrudan veya dolaylı olarak yönelebilecek tehditleri bertaraf etmek ise bizlerin görevidir. Vatandaşımızın iradesi sandığa, sandığın iradesi de memleket idaresine yansıyacaktır.

Ve ayrıca seçim bürolarına dönük olası tehdit/saldırı, psikolojik baskı gibi olumsuz yaklaşım tarzlarına müsaade edilmeyecektir. Yine her tür seçimleri manipüle edecek psikolojik baskılara karşı tedbir ve önlem yine tarafımızdan hassasiyetle alınacaktır. Adayların seçimle rahat bir ortamda buluşmalarını arzulamaktayız.

Seçim mevzuatı ile ilgili hususlarda sizlere yardımcı olmak üzere hazır olduğumuzu da ifade etmek istiyorum ki Sayın İl Seçim Kurulu Başkanımız da aramızdalar ve sizlerden gelebilecek sorulara cevap vereceklerdir."

VALİLİKTE SEÇİM İRTİBAT VE YÖNETİM MERKEZİ KURULDU

Vali Cirit, valilik bünyesinde 7/24 esasına göre hizmet verecek seçim irtibat ve yönetim merkezi bürosu kurulduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: "Seçim İrtibat ve Yönetim Merkezi Valiliğimizde kurulmuş bulunmakta ve gerektiğinde 7/24 saat hizmet sunacak, olası sorunlara çözüm getirecektir. Arzumuz herkesin fikrini ve düşüncesini açıkça dile getirebileceği rekabetçi politik bir sahada siyasetini yapabilmelerini sağlamaktır. Siyasal rekabet ve özgürlükleri özellikle önemsiyoruz.

Artvin'in demokrasi şöleninin merkezi olacağına dair hiçbir tereddüdüm yok. Sorunsuz bir seçim dönemini siz kıymetli arkadaşlarımızla birlikte geçireceğimizi herkesin bilmesini özellikle istiyorum."

Vali Cirit'in konuşmasının ardından İl Yazı İşleri Müdürü Şenay Şimşek, 26. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Uyulması Gereken Usul ve Esaslar hakkında slayt sunumu eşliğinde bilgilendirmede bulundu.

Daha sonra İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş ile İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, sorumluluk bölgelerinde alacakları güvenlik tedbirleri ve siyasi partilerin seçim süresinde uyması gereken hususlar hakkında bilgi verdi. CİHAN
<< Önceki Haber '26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri' güvenlik toplantısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER