267 bin metrekarelik orman arazisi Berat ve Esra Albayrak'ın Nun Vakfı'na nasıl bırakıldı?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Haziran 12 2025
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu'nun hazırladığı ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettirilen bir rapor, AKP döneminde KİPTAŞ’a ait devasa bir orman arazisinin, tartışmalı yöntemlerle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın kurduğu ve kızı Esra Albayrak'ın başkanı olduğu Nun Vakfı'na kiralandığını ve bu süreçte oluşan ciddi kamu zararını açığa çıkardı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen rapor, İBB’nin AKP döneminde KİPTAŞ’a ait orman arazisinin bir vakfa kiralandığını ve bunun sonucunda oluşan kamu zararının boyutunu ortaya koydu.
BEYKOZ’DA 554 BİN METREKARE ORMAN ALANI VARDI
Halktv'nin haberine göre Beykoz ilçesi Dereseki Mahallesi’nde, “Özel Orman Alanı” statüsünde bulunan 554.843,96 metrekarelik, KİPTAŞ’a ait olan bu alan, 1 Aralık 2018 tarihinde KİPTAŞ ile Nun Eğitim ve Kültür Vakfı arasında imzalanan bir sözleşmeyle üç parça hâlinde tam 267.858,66 metrekaresi 49 yıllığına kiralandı.
KİRA BEDELLERİ KAMU YARARIYLA BAĞDAŞMADI
Söz konusu kiralama işlemiyle:
- 197.737,21 m²'lik alan, aylık 12.000 TL + KDV
- 57.900 m²'lik alan, aylık 5.905,53 TL + KDV
- 12.221,45 m²'lik alan ise, aylık 1.215,33 TL + KDV bedelle tahsis edildi.
Toplamda yaklaşık 268 bin metrekare orman alanı için aylık yalnızca 19.120 TL + KDV kira alındı. Rapor, söz konusu bedellerin emsal kira değerlerine göre çok altında olduğunu ve KİPTAŞ’ın menfaatlerine aykırılık oluşturduğunu saptadı.
KİPTAŞ GENEL KURULU DIŞLANDI, KİRALAMA YETKİSİ AŞILDI
Raporda, bu uzun süreli kiralama kararlarının KİPTAŞ Genel Kurulu’nun onayı alınmaksızın yapıldığına dikkat çekildi. Oysa bu denli geniş ve uzun süreli tahsisler, Türk Ticaret Kanunu ve Türk Borçlar Kanunu hükümleri gereği, şirket genel kurulunun yetki alanına giriyor. Genel Kurul devre dışı bırakıldı; kararlar, hukuken “askıda hükümsüz” kaldı. Bu nedenle işlem baştan itibaren batıl kabul ediliyor.
ARAZİYE RUHSATSIZ BİNALAR YAPILD
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


