‘27 AB ülkesi aynı anda aşıya ulaşacak’
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Aralık 2 2020
Paylaş
X Post
Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Avrupa Birliği (AB) dayanışması çerçevesinde, üye ülkelerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına aynı anda erişeceğini söyledi.
Spahn ve AB Komisyonu’nun Sağlıktan Sorumlu Üyesi Stella Kyriakides, sağlık bakanlarının çevrim içi düzenlediği toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. AB’nin aşı konusunda çok geniş bir tutum benimsediğini ve ‘tek bir ata oynamadığını’ ifade eden Spahn, bu nedenle bazı gecikme ve aksaklılardan daha az etkilendiğini dile getirdi. Spahn, aşıları denemek için binlerce gönüllünün bulunduğuna işaret etti. En önemli hususların ise aşının etkisi ve güvenilirliği olduğunu vurgulayan Spahn, “AB dayanışması çerçevesinde 27 üye ülke aşıya aynı anda ulaşabilecek” dedi.
2 MİLYAR DOZ AŞI
Kyriakides ise Avrupa’da sayıların azalmakta olduğunu ancak durumun hâlâ ‘hassas ve ciddi’ olduğuna dikkati çekti. Avrupa’da her 17 saniyede bir, 1 kişinin Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Kyriakides, “Aşılama başarılı şekilde gerçekleşene kadar önümüzdeki aylarda da Kovid-19’la mücadele etmek için tedbirlere uymalıyız” diye konuştu. Avrupa’da yıl sonu tatili yaklaşırken tüm üye ülkelerin koordineli hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Kyriakides, kısıtlamaların erken gevşetilmesinin tehlikeli olabileceğine dikkati çekti. Kyriakides, AB’nin aşı için 6. anlaşmasını imzalamaya hazırlandığını belirterek, “Avrupa Aşı Stratejisi sayesinde 2 milyar doz aşıya erişimimiz olacak” ifadesini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Silivri'de Tutuklu İBB Başkanı İmamoğlu, CHP'den İstifa Etti2.AKP'li Kepoğlu'dan Çerçeve Yasa Sonrası Öcalan ve İmralı Heyeti'ne Teşekkür3.İzmir Büyükşehir Kaynakları: Cemil Tugay AKP'ye Katılmayacak4.TBMM'den Geçen 'Çerçeve Yasa' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Onayına Sunuldu5.İzmir Büyükşehir Belediyesi Elektronik Ücret Toplama İhalesinde Asis Elektronik En Düşük Teklifi Verdi
6.Özgür Özel de var! TBMM'ye Üç Milletvekilinin Dokunulmazlık Dosyaları Sunuldu!7.Bahçeli, 'Çerçeve Yasa'nın Hızla Uygulanması Çağrısında Bulundu8.2026 Yılında 52 Polis İntiharı: İçişleri Bakanı Çiftçi'den Meclis'e İnceleme Vurgusu9.Osimhen için sürpriz Al Hilal iddiası: Galatasaray'ın transfere onay vereceği rakamı duyurdular10.Hırsızlık anı kamerada: Aracını kilitledi, alışverişe gitti; 'jammer' kullanan hırsızlar 200 bin lirayı çaldı

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Silivri'de Tutuklu İBB Başkanı İmamoğlu, CHP'den İ...

AKP'li Kepoğlu'dan Çerçeve Yasa Sonrası Öcalan ve ...

İzmir Büyükşehir Kaynakları: Cemil Tugay AKP'ye Ka...

TBMM'den Geçen 'Çerçeve Yasa' Cumhurbaşkanı Erdoğa...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Elektronik Ücret Topla...




