27 sendikacının her birine 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi


Bursa'da, yönetici atamaları ve kadrolaşmaya tepki için 10 Eylül 2014'de yürüyüş düzenleyip eylem yapan, 4 sendikanın 27 yöneticisinin her birine, 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Konuyla ilgili Bursa il binasında basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Cihat Uygur, "10 Eylül 2014'de 4 sendikanın ortaklaşa düzenlediği 'büyük eğitimci yürüyüşü' nedeniyle sendikaların şube başkanları, yönetici ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 27 eğitimciye, 1 yıl 3'er ay hapis cezası verilmiştir. Verilen bu cezalar hukukun geldiği noktayı, iktidar yanlısı olmayan sendikalara gösterilen baskının boyutunu ortaya koymaktadır." dedi.

Yürüyüş sırasında yaşananları da hatırlatan Uygur, şunları söyledi: "Bu şehirde binlerce eğitim emekçisini temsil eden 4 sendika (Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Aktif Eğitim Sen), başta yönetici atamaları ile okullarımızda gerçekleşen kadrolaşmaya ve eğitimin sorunlarına karşı binlerce eğitim emekçisi ile Fomara'dan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir yürüyüş gerçekleştirmiştik. Yürüyüş boyunca binlerce eğitim emekçisi barışçıl bir şekilde tepkilerini dile getirmiştir. Ardından Milli Eğitim Müdürlüğü önünde sendikaların şube başkanları tarafından basın açıklaması yapılmıştır. Daha sonra yaşadıkları sorunları Milli Eğitim Müdürü'ne ve ilgili şube müdürlerine dile getirmek isteyen eğitim emekçileri, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne girmek istemiştir. Öğretmenlerin kendi evi olan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne girmesine engel olunmuştur. Bu ilde öğretmenlerin ve eğitimin sorunlarını çözmekle sorumlu olan Milli Eğitim Müdürü'nün de şikayetçi olduğu dava 24 Şubat Perşembe günü sonuçlanmıştır. 27 eğitim emekçisinin her biri, 1 yıl 3 ay gibi kabul edilemez bir ceza almıştır."

Hakkını arayan kamu emekçisine kapılarını kapatan, onların sorunlarıyla ilgilenmek yerine onları şikayet eden Milli Eğitim Müdürü'nün bu şekilde eğitimin sorunlarını çözemeyeceğini vurgulayan Uygur, şöyle devam etti: "13 üye ve yöneticimizin de aralarında bulunduğu 27 eğitim emekçisine verilen cezalar hakkını arayan tüm eğitim emekçilerine verilmiştir. Taleplerimizi dile getirdiğimiz yürüyüş ve basın açıklaması her yönüyle yasalara uygundur. Bu nedenle verilen cezalar hukuki değil siyasidir."

Sendikalarından olan 13 üyeye ceza vererek kendilerini yıldıramayacaklarını kaydeden Uygur, mücadelelerinin artarak devam edeceğini belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber 27 sendikacının her birine 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER