'28 Şubatçı Bahçeli ve Perinçek'in kayığında, bataklıktalar'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 26 2020
Paylaş
X Post
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, iktidarın sonunu ertelemek için 28 Şubatçı Bahçeli ve Perinçek’in kayığında ve birlikte hayal ettikleri otoriter rejimin bataklığında olduklarını belirtti.
Yeneroğlu, Twitter hesabından AKP hükümetine yönelik sert eleştiriler yöneltti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘ülkenin bekasını Cumhur İttifakı’na’ bağlamasını eleştiren Yeneroğlu, “Bu ülkenin bekası tüm toplumun huzurunu esas alan hukuk devlet olmaktır, hak ve özgürlüklerin alabildiğine genişlediği bir ülke için mücadele etmek, işsiz gençlere iş imkanı yaratmak, paramızın pul olmasını önlemektir.”dedi.
“Ülkesinin bekasını düşünenler, ülkenin kaderini şahsi kaderlerine hapsetmezler!”diyen Yeneroğlu, “Onların beka dedikleri şey, hukuksuz güç ile sahip oldukları akıl almaz imtiyazları korumak ve Türkiye’yi baskı ile idare edebildikleri, içine kapanmış, üçüncü sınıf bir dünya ülkesine dönüştürmektir.”değerlendirmesinde bulundu.
İktidarın sonunu ertelemek için 28 Şubatçı Bahçeli ve Perinçek ile işbirliğine gittiğini vurgulayan Yeneroğlu, şöyle devam etti:
“İktidar sonunu ertelemek için 28 Şubatçı Bahçeli & Perinçek’in kayığında ve birlikte hayal ettikleri otoriter rejimin bataklığında. Güç sarhoşluğu ile felç olanlara kalan görev, iktidar olmanın tüm nimetleri karşısında dini ve milli sosla toplumu tahakkümcü bir sisteme ikna etmek.”
Putin, Trump, Bolsonaro, Orban, batıdaki aşırı sağ hareketler, Türkiye’deki iktidar koalisyonun ortak hedeflerinin içe kapalı, tek tipçi, şovenist otoriter rejimler olduğunu kaydeden Yeneroğlu, “Hepsi dayandıkları çoğunluk toplumun kültürel kodlarını istismar ediyor. Yöntemleri aynı, beka korkusu ile ucuz popülizm.”dedi.
Yeneroğlu, iktidarın bu gidişine hangi düşünceden, hangi yaşam biçiminden olursa olsun, bu ülkenin demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan insanların dur diyeceğini kaydetti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor2.Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdür tutuklandı3.Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?4.Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek, ‘Konuşacak’ demişti5.ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola çıktığını doğruladı

ORHAN KESKİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

TÜRKMEN TERZİ

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor

Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdü...

Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?

Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek,...

ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola ç...





