28 Şubat'ı sömüren AKP, savcısını 17 gündür nezarette tutuyor!

AKP'nin iktidara gelirken en çok mağduriyet söylemi gerçekleştirdiği 28 Şubat sürecini soruşturup dava açan savcı Mustafa Bilgili 9 Kasım'dan beri gözaltında.

Polisten 28 Şubat'ın sembolü kadın vekil Hüda Kaya'ya: Çek lan elini!

28 Şubat savcısı 17 gündür gözaltında

Savcı Bilgili, 28 Şubat post modern darbesi ile ilgili soruşturmayı yürütmüş, soruşturma kapsamında 1307 sayfalık iddianame hazırlayarak dava açmıştı. Savcı Bilgili 2009 yılında Bülent Arınç'a suikast iddiası ile gelen ihbar üzerine Genelkurmay Seferberlik Tetkik Kurulunda yapılan aramalarla ilgili soruşturmada da görev almıştı. 

Bilgili yürüttüğü soruşturmalarda polis fezlekesi hazırlatmadan dosyalarda görev yapmıştı. Bilgili seferberlik tetkik kurulunda (kozmik odada) yapılan aramalarda görev alan 5 savcıdan biriydi. 15 Temmuz sonrası Bilgili hakkında tutuklama kararı verilmiş, daha sonra ise bulunamamıştı. 

Aynı dosyada görev alan ve aramalara katılan 5 savcıdan biri olan savcı Hakan Yüksel hakkında herhangi bir işlem yapılmazken, Yargıda Birlik Platformu kurucusu olan Yüksel hakim ve savcıların yargılandığı Yargıtay 16.Ceza Dairesinde üye olarak göreve getirildi. 

Diğer yandan kozmik odada yapılan aramalara TSK'nın yaptığı itirazı reddeden dönemin ağır ceza başkanı Hasan Şatır da yine halihazırda yürütülen "FETÖ" soruşturmasına dahil edilirken hakkında bir işlem yapılmadı. Söz konusu iki yargıcın iktidarın istediği yönde kararlara imza atması soruşturma kapsamının dışında tutulmalarını sağladığı belirtildi. Diğer yandan AKP'ye yakın medya organlarında gözaltında tutulan Bilgili'nin 28 Şubat post modern darbesi ile ilgili soruşturmayı yaptığına dair tek bir bilgi yer almadı. 
 
Bilgili kozmik oda soruşturmasında da polis ile değil askeri savcılıkla eş zamanlı soruşturma yapmış, dosyada polis hiç görev almamıştı. Ayrıca birçok kez de tehdide maruz bırakılmış, odasına kurşun gönderilmişti. Bilgili "FETÖ" iddialarının ortaya atılmasının ardından yaptığı açıklamada ölüm tehditleri aldığının da altını çizmişti.

Haberdar
<< Önceki Haber 28 Şubat'ı sömüren AKP, savcısını 17 gündür nezarette... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER