29. ve 32. Asliye Ceza Mahkemeleri'nden yeni karar

29 ve 32. Asliye Ceza Mahkemeleri tahliye kararına karşı çıkan 10. Sulh Ceza Hakimliği'ne ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na hem yetkilerini hatırlattı hem de suç duyurusunda bulundu. 32.Asliye Ceza Mahkemesi kararın uygulanması için direndi.

29. ve 32. Asliye Ceza Mahkemeleri'nden yeni karar

Görevden alınması için yazı yazılan 29. ve 32. Asliye Ceza Mahkemelerinin, tahliye kararını yerine getirmeyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı infaz ve ilamat bürosu ile tahliye kararını yok sayan 10. Sulh Ceza Hakimliği'ne hukuki durumlarını hatırlattığı ve aldıkları kararların 'yok hükmünde' olduğunu belirtti ve suç durusunda bulundu.

Redd-i Hakim talebine bakan 29. Asliye Ceza Mahkemesi, tahliye kararını 'yok hükmünde' sayan 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin aldığı kararların 'yok hükmünde' olduğunun kararına vardı ve 10. Sulh Ceza Hakimi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak HSYK'ya bildirimde bulundu.

Tahliye kararını veren 32. Asliye Ceza Mahkemesi ise tahliye karalarını uygulamayan bütün ilgili kişilere Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinde kabul edilen özgürlük ve güvenlik haklarını ihlal etme durumu ile TCK 109. Maddesinde düzenlenen Hürriyet-i Tahdit suçunu işleme durumuyla karşı karşıya kaldıklarını ve aldıkları kararın kesin karar olduğunu hatırlattı.


32. Asliye Ceza mahkemesi kararında direnerek ayrıca şunları belirtti:

       "CMK 36/2 Maddesi "İnfaz edilecek kararlar Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilir"  hükmü gereğince şüphelilerin tahliyesine yönelik mahkememizin yukarıda numaraları yazılı yedi ayrı değişik iş sayılı kararlarımızın yerine getirilmesi için ilgi sayılı yazınız ile iade edilen tahliye müzekkereleri yazımız ekinde gönderilmiştir. 
         Gereği rica olunur."



Karara ek olarak mahkeme tahliye müzekkerelerini yeniden iliştirdi. Bu sonuçla 32 Asliye Ceza Mahkemesi kararında direndi ve kararı uygulamayanların suç işlediğini belirtti.




SAMANYOLUHABER.COM







 
<< Önceki Haber 29. ve 32. Asliye Ceza Mahkemeleri'nden yeni karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER