3 AKP milletvekilini böyle ifşa etti!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Aralık 9 2020
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) üç milletvekilinin bedelli askerlik yaptıkları sırada maaş ve sigortalarının Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından ödendiğini belirtti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bütçe görüşmeleri esnasında yaptığı konuşmada Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükûmetinin devletin bütün imkânlarını nasıl sömürdüğünü gözler önüne serdi.
Meclis Başkanvekilliği’ne yazılı soru önergesi verdiğini ifade eden Tanal, “Meclis’te kaç milletvekili bedelli askerlik için başvurdu? Haberiniz var mı?” diye sorduğunu aktardı. Tanal kendisine, “Haberimiz yok.” cevabı verildiğini ifade etti.
BEDELLİ ASKERLİK YAPAN ÜÇ VEKİLİN MAAŞI ÖDENMİŞ
Konuşmasına, “Hem askere gidiyor hem milletvekili maaşını alıyor hem de sigortasını Meclis ödüyor.” tepkisiyle devam eden Tanal, “Arkadaşlar bedelli askerlikte, askerlik borçlanması dahi yapılamazken milletvekili olan arkadaşlarımız askere gidiyor, sigortasını ve maaşını Meclis ödüyor.” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal kanunu hiçe sayan AKP milletvekillerini kürsüden ifşa etti.
ÜÇ MİLLETVEKİLİNİN İSİMLERİNİ VERDİ
Genç olan diğer milletvekillerinin zan altında kalmaması gerekçesiyle bu kişilerin isimlerini kürsüde fotoğraf göstererek açıklayan Tanal, “Hem askerliğini yapıp hem sigortasını devletin ödediği çakma kahramanlar(!) Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel.” dedi
Meclis Başkanvekilliğini seslenen Tanal, “Bu milletvekillerinin 21 günlük maaşını alıp Milli Savunma Bakanlığı hesabına yatırmak zorundasınız. Bu çürümüşlüğe izin vermeyeceğ
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?5.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'8.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç9.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


