3 Bant Dünya Bilardo Kupası heyecanı Bursa'da başladı


Türkiye Bilardo Federasyonu ve Uluslararası Bilardo Federasyonu'nun düzenlediği 3 Bant Bilardo Dünya Kupası birinci ayak yarışmaları Bursa'da yapılıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi (AKKM) fuaye salonundaki şampiyona 2 ayrı bölüme kurulan 8 masada eleme turlarıyla başladı. Türkiye Bilardo Federasyonu ve Uluslararası Bilardo Federasyonunun 2016 yılı faaliyet programında yer alan 3 Bant Bilardo Dünya Kupası, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde ve Belediyespor koordinatörlüğünde gerçekleştiriliyor.

18 ÜLKEDEN 149 SPORCU KATILIYOR

5 etaptan oluşan şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra İsveç, İspanya, Hollanda, Belçika, İtalya, Güney Kore, Mısır, Vietnam, Almanya, Avusturya, Yunanistan, Japonya, Portekiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Fransa, Ekvator ve ABD'den 149 sporcu katılacak.

1-7 Şubat 2016 tarihleri arasında düzenlenecek şampiyonada dünyanın en iyi bilardo sporcularının yarışacak. Dünya Kupası'nda son Dünya Şampiyonu olan milli sporcu Murat Naci Çoklu ile bilardonun duayenleri Semih Saygıner ve Tayfun Taşdemir de mücadele edecek.

ŞAMPİYONLUK İÇİN İDDİALIYIZ

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, şampiyona ile ilgili yaptığı açıklamada, "Dünya 3 Bant Bilardo Dünya Kupası'nı ülkemizde düzenliyoruz." diyerek, şunları söyledi:

"18 ülkeden 149 sporcu katılacak ve Türkiye olarak bu turnuvada oldukça iddialıyız. Dünya kupası kazanacak yaklaşık 7-8 tane sporcumuz var, kazanma ihtimali olan. Ekim ayında İstanbul'da düzenlenen 2015'in 5. Ayağında Murat Naci Çoklu şampiyon olmuştu. Ülkemizde yapılan dünya kupasında birinciliği kazanmıştı, yine aynı başarıyı burada da tekrarlayıp kupayı Türkiye'de bırakmak istiyoruz her zaman olduğu gibi."

Turnuvada Murat Naci Çoklu, Semih Saygıner ve Tayfun Taşdemir gibi dünya şampiyonluğunu kazanmış oyuncuları bulunduğunu anlatan Ercan, "Neden olmasın diyoruz bu sefer Bursa'da da aynı başarıyı tekrarlamak istiyoruz ve her zaman olduğu gibi alnımızın akıyla Türkiye'de bu organizasyonu da bitirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bursa'da ki imkanların çok iyi olduğunu ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin de kendilerine büyük destek verdiğini anlatan Ersan Ercan şunları söyledi:

"Bu gün başladı turnuva 7 gün boyunca devam edecek. Cuma günü 149 kişi ilk 32 maçları başlayacak, ana turnuva Cuma günü başlayacak. Saat 11'de seramonimiz başlayacak. Cuma, Cumartesi günü yapılacak final müsabakalarından sonra asıl final ise Pazar günü saat 14.00'da."

"Türkiye olarak çok iddialıyız." diyen Başkan Ersan Ercan, "Bir dünya kupası daha kazanmak bizim için büyük bir mutluluk kaynağı olacak. 2015'de 6 defa yapıldı dünyada, 2015'de 2 dünya kupası kazandık ve bir de final oynadık. 2015'i çok büyük bir başarıyla geçirdik. 2016'da da neden olmasın diyoruz. Heyecanla 7 gün boyunca devam edecek bilardo şovunu bekliyoruz. Çok güzel maçlar izleyeceğimizi ve izleteceğimizi düşünüyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.
CİHAN
<< Önceki Haber 3 Bant Dünya Bilardo Kupası heyecanı Bursa'da başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER