3 büyükler Avrupa'ya gidemez

Galatasaray Divan Üyesi ve mali denetçi Zafer Pınarcık 4 büyük takımın ekonomik yapısını Samanyolu Haber muhabiri Murat Şahinbaş'a anlattı.

Beşiktaş İflasa doğru gidiyor

Galatasaray'da mali kongre geride kaldı. Sarı kırmızılılarda tartışmalar bitmedi. Divan Üyesi Zafer Pınarcık mali ibrayı Samanyolu haber'e değerlendirdi. Aslında baktığımızda Galatasaray'ın elle tutulur yanı yok. Bunu herkes biliyor. Ünal Aysal 10 aylık Duygun Yarsuvat 2 aylık ibra oldu ancak herkeste büyük rahatsızlık var.

Ünal Aysal hovardaca para harcadı.

Ünal Aysal kulüp kaynaklarını çok kötü kullandı. Hovardaca harcamalar yaptı. Ama Ünal Aysal tüm bunlar karşısında başarılı da oldu. Özellikle şike konusundaki tutumu ile taraftarın gönlünü kazandı. Ünal Aysal son anda ibra oldu. baktığımızda %45'e yakın bir ibra etmeyen grup vardı. Ünal Aysal'da aslında bu tablo karşısında biraz korktu. 

Duygun Yarsuvat şike konusunda tutarsız

Zafer Pınarcık, "Duygun Yarsuvat yasa üzerine konuşmak istedi ama farklı konulara değinince olay çok farklı yerlere gitti. Spor Hukuku aslında Türkiye'de vardı. Şike yasası çıkmasa da şike de adı olan takımlar ceza alacaktı zaten. Fenerbahçe Cas'a gitti fakat davayı kaybetti ve Tahkim Fenerbahçe'nin şike yaptığını tescilledi" dedi.

2011 yılı şampiyonu Trabzonspor'dur

Şike konusunda Fenerbahçe  Beşiktaş, Giresunspor ve  Eskişehirspor gibi adı geçen  takımlarda kişi ve kurum olarak ceza alacaktır. Tahkim'in kararına görede 2011 yılı şampiyonu Trabzonspor'dur.  

Beşiktaş İflas etti

Beşiktaş aslında baktığımızda batık durumda. 2014'ün 6. ayında Beşiktaş'ın 397 milyon lira zarar ettiğini görüyoruz. Beşiktaş'ın bu parayı tamamlaması şuan mümkün görünmediği için iflas durumundadır. Çünkü SPK sürekli zarar eden şirketlere iyi bakmadığı herkesi malumudur.  Fenerbahçe'de çok farklı durumda değildir. Son tablolara baktığımızda 327 milyon lira zarar etmiştir. Bu rakamlar çok ciddi rakamlardır. Yakın zamanda SPK veya İMKB buna müdahale edebilir.  Galatasaray'ın durumu şuan dönmesi bile imkansız bir hal almıştır. Kasım sonu itibari ile özsermayesi -87 milyon liradır. 

Beşiktaş'ın stadı zor tamamlanır

Bu ekonomik yapı ile stat bile zor biter. Geçen sene bitecekti olmadı umarım mayıs ayında kaba inşaatı bitirebilirler.

3 Büyükler Şampiyonlar Ligi'ne gidemez

Bu mali yapı ile A haberleri'>UEFA Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi'ne almaz. Trabzonspor'un ekonomisi küçük olduğu için bir ihtimal katılabilir. Bu takımların dışında sadece Gençlerbirliği Avrupa Kupalarına katılmak için gerekli kriterlere sahip.

Fenerbahçe Trabzonspor'a tazminat ödemek zorunda kalabilir

Fenerbahçe'de eğer kurum ve kişilere ceza gelirse Avrupa'dan bu durumda Trabzonspor'a para ödemek zorunda kalacak. Avrupa'dan elde ettiği gelirler ve lig gelirleri yaklaşık 150 milyon TL ödemek zorunda kalacak. Bu durumda mali yapı Fenerbahçe için çok daha ağır olacak. 

Futbol Denetleme Kurulu Kurulsun

Bu kurul futbol takımlarının mali tablolarını ve borçlanmalarını kontrol etmeli ve belli kurallar koyarak takımların bu kurallar çerçevesinde hareket etmeleri sağlanmalıdır. 

Gelecek  sene sponsor bulamayacaklar

Eğer Avrupa Kupaları'na katılamazlarsa firmalar reklam verme konusunda geri adım atacaktır. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray biran önce birşeyler yapıp mali yapılarını düzeltmelidirler. 

Çilek transferi değil çürük domates alamazlar

Zafer Pınarcık, Bu mali yapı ile bırakın çilek transferlerini pazarda sona kalan çürük domatesleri alabilirlerse başarı olur. Zira durum çok vahim diye konuştu. 

Yıldırım Demirören dönemi yolsuzluk dosyası kapatıldı

Fikret  Orman geldiğinde Yıldırım Demirören dönemi ile ilgili bir rapor hazırlattı. Fakat sonuçları açıklanmadı. Ne Beşiktaşlılar ne de mali denetçilerin bu rapordan haberi yok.

Riva arazisi Galatasaray'ın değil

Galatasaray'a gelecek olursak bütün araziler ipotek altındadır. Bu anlamda Riva ve Kuruçeşme Galatasaray'ın diyemeyiz. Çünkü hepsi ipotekli ve kullanımı başkalarının elindedir. 

Taraftar uyanmalı

Pınarcık, Şuanda Türk futbolu ölüm döşeğindedir. Birinci neden sizi uyutan kulüp yönetimleridir. Artık herkes sorgulamalı ve gerçekleri görmelidir dedi.





<< Önceki Haber 3 büyükler Avrupa'ya gidemez Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER