3 gündür kayıp zihinsel engelli eğitimli köpeklerle aranıyor


Adana'nın Kozan ilçesinde 3 gün önce evinden çıktıktan sonra geri dönmeyen akli dengesi yerinde olmayan 46 yaşındaki Adem Kılkıçkaya için eğitimli köpeklerle arama çalışması başlatıldı.

İlçeye bağlı Gedikli Mahallesi Ayıcık mevkinde akli dengesi yerinde olmadığı için yakınları tarafından bakılan Adem Kılıçkaya'nın en son Perşembe sabah erken saatlerde köyün yakınlarında göründüğü bir daha da haber alınamadığı iddia edildi. Kendine ait evde yalnız yaşayan Kılıçkaya'nın akşam evine dönmemesi üzerine endişelenen yakınları jandarmaya başvurdu. Köylüler ile birlikte yapılan aramada sonuç alınmayınca Adana Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ile su altı ekiplerinden yardım istendi.

Yaklaşık 80 kişi ile yapılan ilk günkü aramalarda Kılıçkaya'nın gidebileceği yerler, sulama havuzları, çalılıklar ve civarda bulunan Kozan barajı kıyısı tarandı. Arama çalışmalarının ikinci gününde ormanlık alanda yapılan çalışmalara İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı özel eğitimli iz takip köpekleri de katıldı. Yaklaşık 2 kilometrelik alanda çalışma yapan ekipler arama alanını Kozan ilçe sınırlarına kadar genişletti.

Adem Kılıçkaya'nın akli dengesinin yerinde olmadığı için hiç evlenmediğini ve kardeşleri tarafından bakıldığını söyleyen amcasının oğlu Eyüp Kılıçkaya, Adem Kılıçkaya'nın arabaya binmediğini, baraj kıyısına hiç inmediğini ve ormanlık alana meraklı olmadığını söyledi. Yağmurlu bir günde kaybolduğu için nereye gitmiş olacağı konusunda bir fikirleri olmadığını söyleyen Eyüp Kılıçkaya; "En son köyün fırıncısı yolda yürürken görmüş. Onun kendi güzergâhı vardı oradan evine gider gelirdi. Bilmediği yerlere gitmezdi. En fazla evinin alt kısmında ki narenciye bahçesine iner oradan da evine geri çıkardı. Akşam evine gelmeyince şüphelenerek aramaya başladık. Görenlerin, duyanların jandarmaya veya bize haber vermesini rica ediyoruz" dedi.

Adem Kılıçkaya'nın 2 yıl önce yine kaybolduğu fakat kısa sürede köyün yakınlarında ki bir akaryakıt istasyonunda bulunduğu bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber 3 gündür kayıp zihinsel engelli eğitimli köpeklerle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER