3. Tüketici Hukuku Sempozyumu

10 yıl önce Samanyolu Haber

- Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Tokbaş: "TBMM, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, BTK ve Doğuş Üniversitesinin düzenleyici kurulunda bulunduğu sempozyumda, yeni tüketici hakları tartışılacak ve tüketici hukukunun ilkleri konuşulacak"

BALIKESİR (AA) - Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Hakan Tokbaş, TBMM, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Doğuş Üniversitesinin düzenleyici kurulunda bulunduğu Tüketici Hukuku Sempozyumu'nda, yeni tüketici hakları tartışılacağını ve tüketici hukukunun ilklerinin konuşulacağını söyledi.

Tokbaş, AA muhabirine, 21-22 Kasım'da İstanbul'da yapılacak 3. Tüketici Hukuku Sempozyumu'nun, tüketici hukukunun hakimleri ve uzmanlarının bir araya geleceği bir platform olacağını belirtti.

Sempozyumda tüketici hukukuna yön veren kararların alınacağını dile getiren Tokbaş, şunları kaydetti:

"TBMM, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, BTK ve Doğuş Üniversitesinin düzenleyici kurulunda bulunduğu sempozyumda, yeni tüketici hakları tartışılacak ve tüketici hukukunun ilkleri konuşulacak. Son tüketici yasasını masaya yatıracağız. Özellikle bankacılık, telekomünikasyon, otomotiv ve inşaat sektörünün sınırları, bu sempozyumda çizilecek."

Sempozyumun, tüketici hukuku alanındaki eksiklikleri giderdiğini ve tüketici hukukuna yön veren bir yapıya sahip olduğunu bildiren Tokbaş, "Sempozyum, tüketici hukukunun oluşturucuları, teorisyenleri, uygulayıcıları ve karar vericilerinin bir arada bulunduğu tek platformdur. Sektörün ve tüketicilerin kalbi, tüketici hukukunun gelişmesine katkıda bulunan ve tüketici hukukuna saygılı olan çeşitli kuruluşların desteklediği bu sempozyumda atacak" diye konuştu.