30 bin TL hibe desteği geliyor

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçilere 30 bin lira destek sağlayacağını söyledi.

30 bin TL hibe desteği geliyor

18-40 yaş arası genç çiftçilere büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, kanatlı, ipekböceği yetiştiriciliği, meyvecilik, seracılık ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konularında destek verileceğini belirten Ekici, çiftçilerin tebliğ tarihinden itibaren bir ay içerisinde projelerini hazırlayarak il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapmaları gerektiğini ifade etti. Ekici, projelerin 12 Nisan 2016 tarihinden itibaren alınmaya başlanacağını kaydederek, son başvuru tarihinin 11 Mayıs 2016 olduğunu açıkladı. İl ve ilçe müdürlüklerine teslim edilen projelerin Vali Yardımcısı başkanlığında oluşturulan bir komisyon tarafından değerlendirileceğini sözlerine ekledi. 

Program kapsamında genç çiftçilere 30 bin TL hibe desteği verilecek. Program 3 yıl süre ile uygulanmaya devam edecek. Programla büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, kanatlı, ipekböceği yetiştiriciliği, meyvecilik, seracılık ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konularına destek verilecektir. Proje kapsamında büyükbaş ve küçükbaş canlı hayvanlar TİGEM tarafından temin edilecek. Su ürünleri üretimi projelerinin yüksek maliyetli olması ve ruhsat alma işlemlerinin uzun sürmesi nedeniyle program dışı tutulacak. Kanatlı sektöründe ördek, kaz, hindi ve serbest tavuk yetiştiriciliği destekleme kapsamına alınacak. Şehit yakınları, gaziler, engelli vatandaşlar ve kadınlara 5 puanlık pozitif ayrımcılık uygulanacak, coğrafi işaret olan ürünler ile yerli gen kaynağı olan ürünler ön plana çıkarılacak. Hayvancılık projelerinde yetiştiricilerin kendi aralarındaki alım-satımlar kabul görecek, böylece spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçilecek.


CİHAN
<< Önceki Haber 30 bin TL hibe desteği geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER