30 milyar lira ortada yok
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Kasım 2 2023
Kahramanmaraş depremlerinin ardından TV kanallarında düzenlenen 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyasında beyan edilen bağışların bir kısmı yatırılmamıştı. Şova dönen etkinlikte taahhüt edilen paradan 30 milyar TL'nin hâlâ AFAD hesaplarına ulaştırılmadığı açıklandı.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden sonra felaketin yaralarını sarmak için 15 Şubat gecesi televizyon kanallarının ortak yayını ile ‘Türkiye Tek Yürek' kampanyasında toplanan 115 Milyar 146 milyon liranın ne kadarının yatırıldığı CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı'nın, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na verdiği soru önergesi ile ortaya çıktı.
AFAD, Halıcı'nın önergesine verdiği yanıtta şu ana kadar 85 milyar liranın yatırıldığını açıkladı. Böylece aradan 9 aya yakın bir süre geçmiş olmasına rağmen 30 milyar liralık bir açık olduğu ortaya çıkmış oldu. Halıcı, hâlâ bağışlarını yatırmayan holding, kişi ve kurumların açıklanmasını talep etti.
ARADAN DOKUZ AY GEÇTİ
15 Şubat tarihinde televizyon kanallarının ortak yayını ile ‘Türkiye Tek Yürek' kampanyasında 115 Milyar 146 milyon lira toplandığı açıklanmıştı. Aradan geçen dokuz aya yakın bir süre geçmiş olmasına rağmen bağış beyanında bulunan birçok kişi, kurum ve şirketin bunları yatırmadığı CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı'nın soru önergesiyle ortaya çıktı.
CHP’Lİ HALICI’DAN ÖNERGE
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na bir soru önergesi veren Halıcı bu bağışların ne kadarının toplandığını ve kimlerin beyanda bulunmasına rağmen bağışları yatırmadığını sordu. AFAD, CHP'li Halıcı'nın önergesine verdiği yanıtta şu ana kadar 85 milyar liranın toplandığını ifade etti.
“BAĞIŞ BEYANINDA BULUNUP YAPMAYANLAR AÇIKLANMALI”
Konuyla ilgili açıklama yapan Halıcı, 30 milyar liranın halen yatırılmadığının bu şekilde ortaya çıktığını belirterek şunları söyledi:
-Depremde on binlerce insanımız hayatını kaybetti. Milyonlarca vatandaşımız
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!
6.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!7.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı8.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!9.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler10.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!


