301 insanın katili de Cemaat'i suçladı!

Soma'daki maden faciası davasının 15. duruşması yapıldı. Madenin bağlı olduğu Soma AŞ'nin yönetim kurulu başkanı Can Gürkan Soma'daki facianın kaza olmadığını savundu. Gürkan, 301 insanın ölümüne sebep olan faciayı pişkince Cemaat'e ihale etmeye çalıştı.

SHABER3.COM

301 insanın katili de Cemaat'i suçladı!

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faicayla ilgili 6’sı tutuklu toplam 51 sanığın yargılanmasına Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. 

Duruşmaya tutuklu sanıklardan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, Teknik Müdür İsmail Adalı, Teknik Nezaretçi Ertan Ersoy ve Emniyet Teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Murat Bodur, bazı tutuksuz sanıklar, mağdur aileleri ve tarafların avukatları ile Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan katıldı. Duruşmada, müdahil avukatlarından Selçuk Kozağaçlı, bugüne kadar gelen raporlarda suça yönelik tezlerin doğrulandığını, sanıkların TCK’nın belli bir yükümlülüğün ihmali ile ölüme neden olmak suçunu içeren 83. maddesine göre kasten yargılanmalarını istedi.

“BU OLAY BİR KAZA DEĞİL”

Sanıklardan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan da savunmasında yaklaşık üç yıldır tutuklu olduklarına dikkati çekip, “Trajik yıllar geçirdik. Maddi gerçek, bu olay bir kaza değil. Türkiye’de çok şey görüldüğü gibi çıkmayabiliyor. Kaza gibi gözüken birçok olay kaza değil. Muhsin Yazıcıoğlu için de ‘kaza’ denildi şimdi ‘suikast’ deniliyor. Olayın oluş şekli bilimle açıklanamıyor. Bilirkişiler önce ‘metan gazı’ dediler şimdi ‘kablo’ diyorlar. Oysa biz içeride gördük, kablolarda yanık yoktu” diye konuştu. Gürkan bir önceki duruşmada doğrudan Hizmet Hareketi'ni hedef almıştı. 

Duruşmada savcı da mütalaasını vermeyeceğini belirtip, ek süre istedi. Tutuklu müvekkillerinin tahliyelerini talep eden sanık avukatları ise son gelen bilirkişi raporuna göre önceki raporlarda metan gazından çıktığı belirtilen yangının kabloların tutuşması sonucu çıktığnının belirtildiğini vurgulayıp, “Yeni bir durum oluştu. Buna göre savunma yapmamız gerekir” diyerek süre istedi. Mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi.
<< Önceki Haber 301 insanın katili de Cemaat'i suçladı! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER