301 şehidin kemikleri sızlıyor

Sarıyer Belediyesi 900 milyonluk ranta sadece 1 milyon 83 bin lira ceza kesti.

301 şehidin kemikleri sızlıyor

Soma Holding’in plan tadilatlarıyla inşaat hakkını 3 kat artırarak 900 milyon dolarlık rant sağladığı Spine Tower projesine, Sarıyer Belediyesi 1 milyon 83 bin lira para cezası kesti.

Manisa’nın Soma İlçesi’nde Mayıs 2014’te yaşanan maden faciasında 301 işçiye mezar olan madenin işletmecisi Soma Holding’e ait İstanbul Maslak’taki Spine Tower isimli projede yapılan plan tadilatlarıyla arsa üzerindeki 50 bin metrekarelik inşaat hakkı 140 bin metrekareye çıkarıldı, yeşil alanlar ise yüzde 50’den 25’e düşürüldü.

Sözcü'den Hande Zeyrek'in haberine göre, 90 bin metrekare fazladan inşaat yapılan ve metrekare fiyatı 10 bin dolara satılan projede 900 bin dolar rant sağlandığı 18 Mayıs 2014’te ortaya çıktı. Aradan geçen 1 yıl içerisinde ortaya çıkan skandalla ilgili başlatılan soruşturmada bir arpa boyu yol alınamadı.

SOMA'NIN PATRONU ALP GÜRKAN

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, Spine Tower’ın onaylı projesinden çok daha yüksek inşaat emsaliyle inşaa edilip iskana hazır hale getirildiğini, bu zaman zarfında hiçbir cezai işlem ve denetim uygulanmadığını öne sürerek yargıya gitti. Sağ, Ayazağa Mahallesi’nin Sarıyer İlçesi’ne bağlanmasıyla her iki belediye çalışanları hakkında kamu görevlerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle 22 Mayıs 2014’te savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık hakkında suç duyurusunda bulunulan Şişli ve Sarıyer Belediye başkanları ile memurları hakkında İçişleri soruşturma izni istedi.İddiaları araştırmak üzere müfettiş gönderen İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın 13 Mayıs 2015’te belediye çalışanları hakkında soruşturma izni verilmemesi yönündeki kararında çarpıcı bir detay yer aldı. Buna göre Sarıyer Belediyesi, suç duyurusundan tam 10 ay sonra harekete geçip 19 Mart 2015’te söz konusu inşaatla ilgili projedeki aykırılıklarla ilgili tutanak tuttu. Ve 26 Mart’ta parsel ilgililerine 1 milyon 83 bin 64 Lira idari para cezası verdi. 10 ay sonra Belediye, savcılığa imar kirlliğine neden olma suçlarından işlem yapılması yönünde de yazı yolladı.
<< Önceki Haber 301 şehidin kemikleri sızlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER