3335 ev kadını önce eğitim, sonra sertifika aldı


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tam donanımlı otobüslerle mahallelerde ev hanımlarına yönelik olarak düzenlenen ücretsiz Bursa Mobil Eğitim Projesi (BUMEP) ile 3 bin 54 kursiyere, Bursa Engelsiz Mobil Eğitim Projesi (BENMEP) kapsamında ise 281 kursiyere sertifikaları teslim edildi.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu'ndaki törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, BUMEP'in ücretsiz bilgisayar ve internet eğitimlerinin verildiği gelişim ve eğitim programı olduğunu hatırlattı. Projeyle mahalle mahalle vatandaşların ayağına gidilerek eğitim verildiğini söyleyen Karlık, "Eğitimlere 2011'de başlayan BUMEP otobüsleri, Bursa'nın mahallelerini karış karış gezerek bayanlara eğitim veriyor. 2015 senesine kadar toplam 20 bin 150 kursiyere katılım belgesi verildi. Ülkemizde kadınların eğitimlerine yeni bir soluk getiren proje, ev hanımlarının her açıdan donanımlı olması için atılmış önemli adımlar birisidir. Kadınların eğitilmesi, yeni nesillerin yetiştirilmesinde önemlidir. Teknolojiye ayak uydurmakta zorlanan, çocuklarıyla iletişim sıkıntısı yaşayan tüm bayanların yardımına koşuyor. Çağın yeniliklerinden korkmak yerine, yenilikleri bizzat kullanarak çocuklarını yönlendirilmesine yardımcı oluyor." dedi.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere törenle sertifikalarının verildiğini belirten Karlık, "Bugün de 3054 kursiyer daha katılım belgelerine kavuşuyor. Orhangazi'den 243, İznik'ten 304, Gemlik'ten 352, Mustafakemalpaşa'dan 286 kursiyer katılım belgesi alıyor. Bunun yanında Büyükşehir Belediyesinin engelli vatandaşlarımızın eğitim engellerini kaldırmayı amaçladığı projesi BENMEP kapsamında 2015'te eğitim verilen 281 kursiyerin katılım belgesi verilecek. Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımız için varız. Her zaman hizmet etmeye hazırız" diye konuştu.

Törenin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Neşet Çakmaklı, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Şaban Kander ve Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi ve hatıra çektirildi. Programda ayrıca, kurs bitiminde yapılan sınavda 80 ve üzeri puan alan kursiyerler arasında çekiliş yapılarak çeşitli hediyeler dağıtıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber 3335 ev kadını önce eğitim, sonra sertifika aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER