35 yıllık güvercin yuvaları yıkılıyor

Kasımpaşa’da, tünel ve yol inşaatı sebebiyle yaklaşık 35 yıllık güvercin yuvaları kepçelerle yıkılıyor.

35 yıllık güvercin yuvaları yıkılıyor

Kasımpaşa’da, tünel ve yol inşaatı sebebiyle yaklaşık 35 yıllık güvercin yuvaları kepçelerle yıkılıyor. Bölge sakinleri, istinat duvarındaki yuvaların yıllardır var olduğunu söyledi. 

Kasımpaşa-Hasköy arasında yapılan tünel inşaatı devam ediyor. Tünelin girişine inşa edilen alt geçit ve yaya üst geçit çalışmaları sebebiyle onlarca güvercin yuvası yıkılmaya başlandı. 

Yolun çok dar olduğunu bu yüzden çalışmaların yapılması gerektiğini ifade eden Sevgiye Tepe, “Başka bir yere bu yuvalar taşınabilir. Ama güvercinler gelir mi bilemiyorum. Ben 42 yaşındayım. 35 yıldır burada yuvalar var. Güvercinler kendileri yapmış bu yuvaları. Dışarıdan bir şeyler taşıyorlar. Onların konaklama mekanları gibi olmuş.” diye konuştu.

Bir başka vatandaş ise güvercin yuvalarının yıkımıyla ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti: “Bu çalışma millete faydalı. Buralar hep yuva. Nereye taşıyacaklar ki bunu? Bu duvarlar yıkılacak. İnsanlar buradan geçemiyor. Ben 25 senedir buradayım. Bu yuvalar hep burada var. Bunlar kuş. Bir yere yuva yaparlar herhalde.” 
<< Önceki Haber 35 yıllık güvercin yuvaları yıkılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER