4.5G'li yerli cep telefonu çıktı!

4.5G'li yerli cep telefonu piyasaya giriyor...

4.5G'li yerli cep telefonu çıktı!

Geleceğin teknolojilerinin sergilendiği IFA'ya, bataryası birkaç gün dayanan ve çift ön kameratelefonlar damga vurdu. 4K oynatıcılar da gözde. Ayrıca 4,5G'li ilk yerli cep telefonu Venus 3'ün özellikleri netleşiyor

Av­ru­pa­’nın en bü­yük tü­ke­ti­ci elek­tro­ni­ği fua­rı IFA, Al­man­ya­’nın baş­ken­ti Ber­li­n’­de bü­tün hı­zıy­la sü­rü­yor. İş­te 1645 mar­ka­nın ka­tıl­dı­ğı fu­ar­da öne çı­kan fir­ma­la­rın ye­ni ci­haz­la­rın­dan ba­zı­la­rı:

360 derecelik çekim

Ri­coh: The­ta S ad­le ka­me­ra 360 de­re­ce çe­kim ya­pa­bi­li­yor. 14 me­ga­pik­sel çö­zü­nür­lü­ğe ka­dar fo­toğ­raf çe­ke­bi­len ve sa­ni­ye­de 30 ka­re 1080p çö­zü­nür­lük­lü vi­de­o ka­yıt ye­te­ne­ği­ne sa­hip olan ci­haz­da mak­si­mum 25 da­ki­ka vi­de­o kay­dı ya­pı­la­bi­li­yor. Ka­me­ra­da 8 GB’­lık da­hi­li ha­fı­za var.

Uyku analizi başladı

Sam­sung: ‘Sle­ep­sen­se' is­mi­ni ver­di­ği ge­liş­miş uy­ku ta­ki­bi ya­pan ye­ni ci­ha­zı­nı ta­nıt­tı. Ci­haz ile uy­ku bo­yun­ca ha­re­ket­ler ana­liz edi­le­rek, ve­ri­ler cep te­le­fo­nu­na gön­de­ri­li­yor.

Mar­ka ay­rı­ca Ul­tra HD (4K) çö­zü­nür­lük des­te­ği­ne sa­hip dün­ya­nın ilk Blu-ray oy­na­tı­cı­sı­nı ta­nıt­tı. UBD-K8500 ad­lı ci­haz, stan­dart Blu-Ray oy­na­tı­cı­la­rı­na kı­yas­la 4 kat da­ha faz­la çö­zü­nür­lük su­na­bi­li­yor.

4.5G'li yerli kasımda piyasada

Vestel’in yerli akıllı telefonu Venus 3, IFA'nın en gözde cihazları arasında yerini aldı. 5.5 inçlik cihaz, 3 farklı varyasyonda beğeniye sunuldu.

Metal kasaya dikkat

Gücünü 1.5 GHz hızında çalışan 64 bit destekli 8 adet ARM Cortex A53 çekirdeğinden alan telefonda Adreno 405 grafik işlemcisi, 2 GB RAM, 32 GB dahili depolama ve microSD kart desteği gibi özellikler yer alıyor. Metal kasasıyla dikkat çeken telefona 13 Megapiksellik ana kamera 8 Megapiksellik ön kamera eşlik ediyor.  401 ppi piksel derinliğine sahip, 1920x1080p çözünürlüğünde 5.5 inçlik ekranla gelecek olan telefon, Corning Gorilla Glass 3 cam ile korunuyor. Yerli üretim pilin gücü 2480 mAh.

Fiyatı 1500 liradan aşağıda olacak

Türkiye'de 1 Nisan’da geçilecek olan 4,5G'yi destekleyen Venus 3 5570’in fiyatının 1500 liranın altında olması bekleniyor. Venus 3 modelleri ekim sonu ya da kasım başında satışa sunulacak.

Çift ön kamera

Lenovo: Dünyanın ilk çift ön kameraya sahip telefonu Vibe S1'i tanıttı. 8 ve 2 megapiksel çözünürlüğünde çift ön kamerayla gelen cihaz, çekilen görüntülerde derinlik ve arka planı bulanıklaştırma gibi faydalar sağlıyor.

Telefon ön kamerasındaki özel yazılımıyla hareket ve jestlerle selfie çekmeyi, güzellik moduyla anında makyaj yapmayı mümkün kılıyor. Androis cihazda 3GB RAM,13 MP ise arka kamera bulunuyor.

16 çekirdekli işlemci

Ph­ilips: Ul­tra HD TV 8601, 16 mik­ro sü­rü­cü ve iki adet da­hi­li Ne­odi­mi­yum sub­wo­ofe sa­hip. Ci­haz­da 50W ses gü­cün­de 18 ho­par­lör var. Ci­ha­zın An­dro­id TV ile ça­lış­ma­sı, Go­og­le Play ma­ğa­za­sın­da­ki tüm TV odak­lı uy­gu­la­ma, hiz­met ve içe­rik­le­re eri­şim sağ­lı­yor. 16 çe­kir­dek­li iş­lem gü­cü var.

Bataryası çok güçlü

All­view: 6000 mAh ba­tar­ya gü­cü­ne sa­hip P8 Energy isim­li akıl­lı te­le­fo­nu­nu ser­gi­le­di. Ci­ha­zın için­de 3000 mAh gü­cün­de iki ba­tar­ya bu­lu­nu­yor. Ya­ni te­le­fon si­zi tek şarj­la yo­ğun kul­la­nım­da 3 gü­nü ga­ran­ti edi­yor. Go­ril­la Glass 3 kap­lı ci­haz 5.5 ek­ran­la gel­di. Te­le­fon­da 2 GB RAM ve dört çe­kir­dek­li 64-bit iş­lem­ci bu­lu­nu­yor.

BUGÜN
<< Önceki Haber 4.5G'li yerli cep telefonu çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER