4 hakimin değiştiği IŞİD davası yine ertelendi


Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, 1 astsubay ve 1 polisin şehit olması, 1 vatandaşın ölümü, 7'si asker 8 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısına ilişkin 4'ü tutuklu 11 sanığın yargılandığı dava, Niğde Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 4 hakimin değiştiği IŞİD davası, bir kez daha 20 Ocak 2016 tarihine ertelendi.

Sanıklar, 20 Mart 2014'te Ulukışla ilçesinde yol kontrolü sırasında önce Jandarma Astsubay Üstçavuş Adil Kozanoğlu ve polis memuru Adem Çoban'ı şehit edip, gasp ettikleri kamyonun şoförü Turan Yaşar'ı öldürmüştü.

Duruşmaya şoförün ailesinden kimse katılmazken, şehit Astsubay Adil Kozanoğlu'nun Babası Duran Kozanoğlu ve kardeşi Şuayip Kozanoğlu, şehit Polis Memuru Adem Çoban'ın ailesinden babaMevlüt Çoban ile kardeşi Ramazan Çoban katıldı.

'2 AYDIR TARİHİ BELLİ DAVAYA TERCÜMAN NASIL OLMAZ' TEPKİSİ

Ankara F Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan sanıklar, Çendrim Ramadani, Benyamin Xu, Muhammed Zakiri ve Fuad Mövsümöv'ün ifadelerinde Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi'nde (SEGBİS) yaşanan kopmalardan dolayı görüntü alınamadı. Hakim Onur Yerdelen, sanıkların tercüman vasıtasıyla ifadelerini almak istedi. Ancak sanıklara tercüman bulunamadığı belirtildi. Bu sırada hakim 'İngilizce biliyorlardır' diyerek İngilizce konuşmak istedi. İngilizce olarak 'Beni duydunuz mu?, 'Beni anlıyor musunuz' şeklinde seslendi. Ancak karşı taraftan ne bir ses, ne de herhangi bir görüntü gelmedi. Hakim, cezaevine seslenerek, sesinin gelip gelmediğini sordu. Cezaevi Yetkilisi 'sesiniz geliyor' diyerek karşılık verdi. Bunun üzerine Hakim Yerdelen sanıkların avukatlarının ' Bir diyeceğimiz yok' sözlerini duruşma tutanağına geçirdi. Dava karar için 20 Ocak 2016 tarihine ertelendi.

Şehit polis Adem Çoban'ın kardeşi Ramazan Çoban, "Daha önceki duruşmalarda sanıkların yüzü görünüyordu, bu sefer hiç yüzleri belli değil Ankara'daki sanıklar ile hiç bağlantı kurulmadı. Tercümanlar bulunamamış 2 aydır belli olan mahkeme gününde tercüman bulunamamış. Ben buraya adalet için geliyorum, adaletin de buradan çıkacağını bekliyorum, umut ediyorum." dedi.

Şehit polisin babası Baba Mevlüt Çoban, "Davada durmadan hakim değişiyor. Bir an için cezasının verilmesini istiyorum. Sanıkların buraya gelmesini ve mahkemede bulunmasını istiyorum." diye konuştu.

'SANIKLARIN BURAYA GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ'

Şehit Astsubay Adil Kozanoğlu'nun babası Duran Kozanoğlu ise "Sanıkların buraya getirilmesini istiyoruz, getirmiyorlar. 'Savcılar güvenlik açısından getirmiyoruz' diyorlar. Ne varsa artık." diye tepki gösterdi.

Kamyon şoförü Turan Yaşar'ın avukatı Ali Çil, şunları kaydetti: "SEGBİS üzerinden bağlantı kuruyorduk, bağlantı da koptu bugün sanıklar kayıp. Dava 20 Ocak 2016'ya ertelendi. 5 yıl içerisinde bu dava bitmezse sanıkların tamamı bir dilekçe ile dışarıya çıkacak. SEGBİS CMK'nın ruhuna aykırı, sanıkların buraya gelmesi lazım. Fuad Mövsümöv bu davada yan sanık, davanın başından beri yanımızda gibi, yüzündeki kırışıklıklar bile belli ama esas sanıkların hiç yüzü de görünmüyor." CİHAN
<< Önceki Haber 4 hakimin değiştiği IŞİD davası yine ertelendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER