4 mektup yazmış!

Bursa’da yürütülen cadı avı kapsamında tutuklanan 17 Aralık TOKİ yolsuzluk dosyasının savcısı Seyfettin Yiğit, cezaevinde ölü bulunmuştu. Aile intihar iddiasını kesin bir dille reddetmiş ve Yiğit'in Süleyman Efendi Cemaati'ne mensup olduğunu söylemişti. Merhum savcının 4 mektup yazdığı ortaya çıktı.

samanyoluhaber.com

4 MEKTUP YAZMIŞ

Merhum savcı Seyfettin Yiğit, ölmeden önce eşi, 4 çocuğundan ikisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olmak üzere 4 mektup yazdığı ortaya çıktı.

Savcı Yiğit’in soruşturma dosyasına giren yazdığı mektuplarda eşinden çocuklarına iyi bakmasını, çocuklarından derslerine iyi çalışıp annelerine yardımcı olmasını istediğini belirtildi. 

Savcı Yiğit’in eşi Ayşe İlknur Yiğit, "Mektubun birine yüzeysel baktım. Eşim 15 Eylül’de intihar etti, mektubun üzerinde ise, 19 Eylül tarihi vardı. Belli ki o gün gönderecekti. Mektuptaki kelimeleri, intihar edecek bir kişinin kaleme aldığı şekilde değildi. Süreç içersinde bana ve çocuklarıma önerileri bulunuyordu. İncelenen bu mektupların önümüzdeki günlerde bize verilmesini bekliyoruz" dedi.

BABAM SÜLEYMAN EFENDİ CEMAATİNDENDİ

Bursa Adli Tıp Kurumu’nda otopsisi yapılan Seyfettin Yiğit, geçtiğimiz hafta cumartesi günü Bursa’da toprağa verildi. Emir Sultan Camii’ndeki cenaze törenine katılan Yiğit’in çocuklarından 16 yaşındaki Ayça Yiğit, "Babam Süleyman Efendi Cemaati’ndendi. Onun şehitlik mertebesine ulaştığına inanıyorum. Bu intihar değil, cinayettir. Kendisi bunu yapacak bir insan değil" dedi. Babası ile intihar etmeden önce Kurban Bayramı nedeniyle açık görüşme yaptıklarını ifade eden Ayça, "Durumu bayağı iyiydi. Kötü değil. Konuşmalarımızda bize mektuplar yazdığını ve bunları yavaş yavaş göndereceğini söyledi. Babam bu mektupları son anda yazmadı. Bunlar bir gecede yazılacak mektuplar değil. 3-4 tane var. Cumhurbaşkanına da yazmış mektup. Bakalım bekliyoruz. Almadık mektupları. Ama onlar intihar mektubu değil kesinlikle" diye konuştu.

Aile savcılık incelemesinin ardından savcının yazdıkları mektupların kendilerinin verilmesini istiyor.
ÖNE ÇIKAN HABERLER