'4. sanayi devrimi için üniversite-sanayi işbirliği en üst seviyeye çıkarılmalı'


Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Vatansever, beden gücüyle üretimin dijital iletişim, internet ve robot teknolojileriyle yönetilir hale geldiğini belirterek, 4. sanayi devrimi olarak nitelendirilen bu yenilikçi sürecin ıskalanmaması için üniversite-sanayi işbirliğini en üst seviyeye çıkarmak gerektiğini söyledi. Bu işbirliğini sağlama yönünde akademisyenlerle sanayiciyi internet ortamında buluşturacak bir portal önerisinde bulunan Vatansever, "Akademisyenler, söz konusu portalda ar-ge ve projelerini yayımlayabilecek. Böylelikle o konuda çalışma yapmak isteyen sanayi kuruluşları, direkt olarak öğretim görevlisiyle iletişime geçebilecek." dedi.

İzmir Üniversiteleri Platformu'nun, "Haydi Proje Yapalım" isimli ortak eylem arama toplantısı, 12-13 2015 Eylül tarihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Eğitim ve Dinlenme Tesisleri'nde düzenlendi. EBSO Sayman Üyesi Vatansever, İzmir'deki üniversitelerin rektörleri, teknoloji transfer ofisi yetkilileri ve çok sayıda akademisyenin katıldığı toplantıda, üniversite- sanayi işbirliği konusunda açıklamalarda bulundu. Kamu ve sanayi destekli projelerde İzmir üniversitelerinin durumunu anlatan ve bu alandaki işbirliği imkanlarının geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Vatansever, "Ülkemiz, bir yandan çift haneyi görmüş bir işsizlikle mücadele ederken bir yandan da sanayimizi güçlendirecek, iş dünyamızı geliştirecek nitelikte çalışanlar bulamamanın sıkıntısıyla mücadele etmektedir." diye konuştu. Ekonomi ile istihdam arasındaki birleştirici gücün nitelikli eğitimden geçtiğini kaydeden Vatansever, şöyle devam etti: "Üniversitelerimizde mesleki ve teknik bilgiyle donatılmış, kişisel yeteneklerini yaratıcılıkla geliştiren ve yenilikçi fikirler üretebilen çalışan adaylarının yetiştirilmesi, güçlü bir sanayinin mutlak şartı haline geldi. Bunun için üniversite sanayi arasında sağlam bir işbirliği oluşturmalıyız."

'SANAYİCİSİZ OLMAZ'

Hüseyin Vatansever, EBSO'nun fiilen dahil olmadığı bir üniversite-sanayi işbirliği modelinin İzmir'de mümkün olmadığını da söyledi: "Sanayicilerin ar-ge ve proje çalışmalarına daha kolay ulaşabilmesi adına, EBSO önderliğinde bir portal oluşturulmasını öneriyoruz. Portalda üniversite öğretim üyeleri ve akademisyenler, ar-ge ve proje çalışmalarını yayımlayabilecek. Böylelikle o konuda çalışma yapmak isteyen sanayi kuruluşları, direkt olarak öğretim görevlisiyle iletişime geçebilecek." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber '4. sanayi devrimi için üniversite-sanayi işbirliği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER