4 yetimin gözyaşları yürekleri burktu

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde geçen yıl denize balıklama atlarken başını kaya parçasına çarparak boynu kırılan, omuriliği zedelenen ve daha sonra akciğeri iflas eden 35 yaşındaki Abdullah Öğmen, yaşamını yitirdi. Bugün babalarının mezarını ilk kez ziyaret eden 6 ile 10 yaş arasındaki 4 çocuğu, gözyaşlarına boğuldu.Yetim 4 kardeşin gözyaşı yürekleri parçaladı

4 yetimin gözyaşları yürekleri burktu

Seydikemer'in Güneşli Mahallesi'nde çiftçilik yapan Abdullah Öğmen, geçen yıl 22 Temmuz'da eşi Yasemin, çocukları 10 yaşındaki İbrahim, aynı yaştaki İrem, 8 yaşındaki İsa ve 6 yaşındaki İhsan ile Fethiye'deki Karataş Plajı'na yüzmek için geldi. 2 metrelik kaya parçasının üzerinden balıklama denize atlayan Abdullah Öğmen, sığ suda başını kaya parçasına çarptı. Boynu kırılan ve omuriliği zedelenen Öğmen'in, yuttuğu tuzlu su nedeniyle akciğerinin de iflas ettiği saptandı. 2 Ağustos'ta boynundaki kırık ameliyat edilen Öğmen, 2 ay hastanede tedavi gördü. Hastane yönetimi aileye Öğmen'in akciğerinin yeniden çalıştırılması için diyafram pili takılması gerektiğini söyledi.


DİYAFRAM PİLİ TAKILMADAN FETHİYE'YE GÖNDERİLDİ

Ailenin yardım çağrısı üzerine Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Öğmen'in tedavisini üstlenerek akciğerine pil takılması için İstanbul'a getirilmesini istedi. 25 Ekim'de büyük umutlarla İstanbul'a sevk edilen Öğmen'e, kas gelişiminin yeterli olmadığı gerekçesiyle diyafram pili takılamadı. 60 kilodan 40 kiloya düşen Öğmen, geçen 13 Ocak'ta tekrar Fethiye'ye gönderildi.

ÇOCUKLARIN GÖZYAŞLARI HERKESİ AĞLATTI

Babalarının tedavi olup Fethiye'ye döneceği hayalini kuran 4 çocuğu Fethiye Devlet Hastanesi acil girişinde bekledi. Ambulanstan indirilen babalarını sedyede hareketsiz gören çocuklar gözyaşlarına boğuldu. 2 Şubat'ta fenalaşınca Denizli'deki Özel Denizli Cerrahi Hastanesi'ne sevk edilen Öğmen, dün sabaha karşı yaşamını yitirdi. Öğmen, evinin bulunduğu Seydikemer'in Güneşli Mahallesi'ndeki Güneşli Mezarlığı'nda dün öğle vakti kılınan namazın ardından toprağa verildi. Tedavi olup iyileşmesi hayaliyle bekledikleri evlerine babalarının cenazesi gelen 4 çocuk yasa boğulurken, anneleri 28 yaşındaki Yasemin, dedeleri İbrahim Mergen'le taziyeleri kabul etti.

'BABAM EVİNE BÖYLE Mİ GELECEKTİN'

Dedeleriyle birlikte bugün ilk kez babalarının mezarını ziyaret eden İbrahim, İrem, İsa ve İhsan gözyaşına boğuldu. Mezar başında dua eden çocuklar daha sonra mezara sarılarak ağladı. Babasının mezarına sarılan İrem, "Babam evine böyle mi gelecektin" diye ağladı. Hıçkırıklara boğulan İbrahim'in "Babam son nefesinde yanında olamadık" sözleri yürek burktu. Torunlarıyla birlikte ağlayan İbrahim Mergen, bir yandan gözlerini silmeye, bir yandan torunlarını avutmaya çalıştı.

'TORUNLARIMA YARDIM EDEN OLURSA ÇOK SEVİNİRİZ'

Torunları ve kızı ile birlikte çok zor durumda kaldıklarını kaydeden İbrahim Mergen, şöyle dedi: "Oğlum var Fethiye'de çalışan, ondan yardım alarak torunlara bakmaya çalışıyoruz. 7 aydır hastanelerdeyiz. Cebimizde para kalmadı. Baba sevgisini vermeye çalışıyoruz. Ama veremiyoruz. Torunlarım babalarına çok bağlıydı. Şimdi de 'dedeciğim bizi bırakma' diyorlar. Torunlarıma yardım eden olursa çok seviniriz."

Dakikalarca mezar başında ağlayan çocuklar dedeleri tarafından güçlükle avutularak eve götürüldü.
<< Önceki Haber 4 yetimin gözyaşları yürekleri burktu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER