40 günlük bebeğini nezarethanede emzirdi

Trabzon’da uluslararası ve yurt içindeki olimpiyatlar ile sınavlarda elde ettiği başarısı ile bilinen şehrin en başaralı okulunun öğretmenler dahil tüm personeli sözde “paralel” iddiasıyla gözaltına alındı.

Trabzon'da nefret operasyonu: 44 gözaltı

Trabzon merkezli 10 ilde sahur vakti çok sayıda eve baskın yapıldı. Sahur vakti yapılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında 40 günlük bebeği olan ile 6 aylık hamile öğretmenler de bulunuyor.
Eğitimin devam ettiği bir dönemde tüm öğretmenlerin gözaltına alınması nedeniyle okulda eğitim-öğretim yapılamadı. Sabah okula gelen öğrenciler öğretmenlerini göremeyince evlerine dönmek zorunda kaldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından Trabzon merkezli 10 ilde sahur vakti çok sayıda adrese yapılan operasyonda bir süre önce yönetimine kayyım atanan Özel Alparslan Eğitim Kurumları’nın öğretmenleri, okul çalışanları ve yönetim kurulu üyeleri ile daha önce okulda çalışmış öğretmenlerin de bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı. Sözde “paralel” yapıya finansal destek sağlamak iddiasıyla bazı kişilerin beyanlarına dayanılarak yapılan operasyon gece saat 01.00’de başladı. Sahur vakti yapılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında 40 günlük bebeği olan ile 6 aylık hamile öğretmenler de bulunuyor. Annesi gözaltına alındığı için uzun süre süt alamayan küçük bebek daha sonra verilen iznin ardından annesine getirildi. Babası tarafından Emniyete getirilen 40 günlük bebek annesi tarafından emzirildikten sonra evlerine götürüldü.



Sahur vakti yapılan gözaltıların ardından Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen eğitimcilerin ifade işlemlerine henüz başlanmadığı öğrenildi. Nezarethanelerin yetersizliğinden dolayı 7-8 kişinin bir odada tutulduğu, oturacak yerlerin dahi yetersiz olduğu belirtiliyor. Yaz günü olmasına rağmen -1’deki nezarethanelerin oldukça soğuk olduğu kaydedildi. Nezarethanelerdeki battaniyelerin yetersiz olmasından dolayı, görevlilerin gözaltındaki kişilerin yakınlarından battaniye getirmelerini istediği öğrenildi.



Öte yandan, Emniyet Müdürlüğü’nden alışılmışın dışında operasyondan önce bazı basın mensuplarına bilgi verildiği iddia edildi. Emniyet görevlileri tarafından gece yarısı telefonla aranan gazetecilere ‘çok önemli bir iş var, sabah emniyetin önünde olun’ dendiği öğrenildi.


<< Önceki Haber 40 günlük bebeğini nezarethanede emzirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER