42 yıllık ralli, adını aldığı topraklarla buluştu

42 yıllık ralli, adını aldığı topraklarla buluştu

Ankara Otomobil Sporları Kulübü'nün (ANOK) 41 yıldır düzenlediği Hitit Rallisi, ilk kez ismini aldığı Hititlerin başkenti Çorum topraklarında yapıldı.

43 takımın katıldığı Hitit Rallisi, Çorum Belediyesi Hitit Rallisi adıyla start aldı. Yarış öncesi takımlar, Gazi Caddesi'nde konvoy yaptı. Yarışların başlaması dolayısıyla fuar alanında düzenlenen törende, terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hititlerin başkentinde düzenlenen ralliye ilk kez ev sahipliği yaptıklarından dolayı gurur duyduklarını söyledi. ANOK Başkanı Meriç Demiralp da Çorum'da olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti. Konuşmaların ardından yarışın startı Başkan Külcü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal tarafından verildi.

PİLOTLAR GECE ETABINDA YARIŞTI

Ralliye uzun yıllar sonra gece etabı da konuldu. Fuar alanındaki start noktasından hareket eden pilotlar, dağlık bölgede yer alan Kırkdilim ve Çatak mevkilerindeki zorlu yollardan oluşan parkurda en iyi zamanı elde etmeye çalıştı.

Yaklaşık 100 kişilik hakem ve gözetmenin görev aldığı rallide pilotlar, bugün gündüz etabında da aynı rotada yarışıyor. CİHAN
<< Önceki Haber 42 yıllık ralli, adını aldığı topraklarla buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER