450 liraya mâl etti

Kastamonu'da Özlem Burma Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümü öğrencisi 17 yaşındaki Ozan Şahin Bodur, güneş enerjisi ile çalışan mini otomobil yaptı.

450 liraya mâl etti

Son sınıf öğrencisi Ozan Şahin Bodur, tatil dönemlerinde üzerinde çalıştığı otomobil projesini tamamladı. Bodur, arkaya monte ettiği 3 güneş enerjisi paneli ile çalışan otomobili yaklaşık 2 ayda bitirdi. Bodur'un, hepsi ikinci el veya hurda olan araç parçalarından yapıp 450 liraya mal ettiği otomobili 60 kilometre hız yapabiliyor.



Ozan Şahin Bodur, içinde müzik sistemi ve ışıklandırması da bulunan 2 kişilik araçla trafiğe çıkamasa da mahallede ve arka sokaklarda gezebiliyor. Aracın çalışma sistemini anlatan Bodur, şöyle konuştu:

"Arabamız gün ışığından yararlanıyor ve direk güneş panellerinden ilerliyor. Öğle güneşi olduğu zaman yüzde 75 ilerleme sağlıyor, yani 60 kilometre hıza kadar çıkıyor. Bulutlu havalarda yüzde 25 verim sağlıyor, o zaman da akülerimiz devreye giriyor. 2 motorumuz var ve 2 kişi binebiliyor. Aracın yavaş olmasında akülerin ikinci el olmasının da etkisi var. Yaz tatilinde üzerini de kapatmayı düşünüyorum."
<< Önceki Haber 450 liraya mâl etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER