5 ayda 22 kilo verdi

Fethullah Gülen'in akrabası olduğu için tutuklanan Kazım Avcı, protezi ve ağır hastalıkları sebebiyle cezaevinde büyük sıkıntı yaşıyor. Buna rağmen Avcı için mahkeme ‘tutukluluğa devam’ diyor.

5 ayda 22 kilo verdi

Ankara’da gerçekleştirilen nefret operasyonunda tutuklanan Fethullah Gülen’in akrabası Kazım Avcı (61)’nın sağlık durumuna dair Ankara Numune Hastanesi'den skandal rapor verildi. Yüzde 63 engelli olan, bir bacağı kalçadan ampute olan, iki kez bel fıtığı ameliyatı geçiren, eklem ağrısı, hipertansiyon, prostat, şeker, meniskus ve kalp rahatsızlığı da bulunan Avcı için Ankara Numune Hastanesi’nde “Ceza tehirine gerek yoktur” heyet raporu verildi. Raporda ayrıca 47 yıl önce tren kazası sonrası kesilen bacağına 4 yıl önce kesildi denildi. Avukatı haksız tutukluluğun sona erdirilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.


RAPORU 4 AYDA HAZIRLADILAR

14 Aralık 2015’te gözaltına alınan Avcı, tutuklama kararından sonra sağlık şartlarının cezaevi koşullarına uygun olmadığının tespiti için Ankara Numune Hastanesi’ne başvurdu. Yaklaşık 4 ay süren değerlendirme sonucu kişisel temizliğini tek başına yapamayan Avcı “Ceza tehirine gerek yoktur” raporuyla şoke oldu. Çünkü Avcı'nın protezine su değmemesi gerektiği için abdest almak ve yıkanmak için banyoya sürünerek gidiyor. Bacağını 47 yıl önce kaybettiğini anlatan Avcı, “Rapordaki 4 yıl ifadesini görünce hayretler içerisinde kaldım. Hakem heyetindeki doktorların insan hayatına bu kadar umursamaz yaklaşımı beni ziyadesiyle üzdü ve rencide etti” diye konuştu.


“YAŞAMA HAKKIM AYAKLAR ALTINA ALINIYOR”

Cezaevinde geçirdiği beş buçuk aylık sürede 22 kilo veren Avcı, “Bir kere şu husus hiç dikkate alınmamış, ben devamlı kilo kaybediyorum. Cezaevine girdiken sonra 22 kilodan fazla kaybım var. Daha ne olacağı belli değil. Hatta bu husus beni ciddi anlamda endişelendirmekle beraber sinir sistemimin bozulacağından endişe ediyorum. Kullandığım proteze su değmemesi gerekiyor. Gerek abdest alırken, gerekse banyo ihtiyacımı giderirken protezi çıkarmak zorunda kalıyorum. Bu halde tek başına ıslak zeminde tabir yerindeyse çırpınıyorum. Söz konusu rapor ile tüm bu hususlar gözardı edilmiş ve insan haysiyeti onuru ve en önemlisi yaşama hakkı ayaklar alına alınmıştır. Cezaevi şartları sağlıklı insanların zorla uyum sağladıkları bir zemin iken benim gibi rahatsız ve çeşitli rahatsızlıkları olan ve özürlülüğü yüksek seviyede olan biri için eziyet ve işkenceden başka bir şey değildir” değerlendirmesinde bulundu.


CEZAEVİNDE 22 KİLO KAYBETTİ

174 gündür Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kazım Avcı’nın yüzde 63 engelli raporu var. Sağlık durumuna dair Ankara Numune Hastanesi'ne başvuran Avcı için doktor heyeti 4 ay değerlendirme yaptı. Sonrasında hazırlanan raporda 47 yıl önce kesilen bacağı için 4 yıl önce kesildi yazıldı.




MHA

<< Önceki Haber 5 ayda 22 kilo verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER