5 aydır virüsle savaşan sağlık çalışanları anlattı: Salgında başa döndük
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ağustos 31 2020
Salgına karşı aralıksız mücadele eden sağlık çalışanları tükenme noktasında.
Bandırmalı hemşire İpek Çetinkuş “Alkış yetmiyor, insanlar artık bizi anlamalı. Çocuğuma yaklaşamıyorum. Bize rutin test yapılmalı; hastalık, meslek hastalığı sayılmalı” diyor. Cerrahpaşa’dan Heybet Aslanoğlu, hiçbir önlem alınmamasının sağlık emekçilerinin çabalarını boşa çıkardığını söylüyor. Sağlıkta acil atama çağrısı yapan Aslanoğlu ile kamudaki diğer sağlık emekçileri can güvenliklerinin kalmadığını anlattı.
‘BAŞKA GELİRİM OLSA BIRAKIRIM’
- Muğla’da kamu hastanesinde çalışan bir sağlık çalışanı: Meslekte 25. yılım. Bu süreçte ailemden uzak yaşadım, eşim de sağlıkçı. Çocuklarımı akrabalarıma gönderdim, annem vardı, onu da yolladım yanımdan. 15- 20 gün böyle yaşadık ki eylül de de bu sıkıntıyı had safhada yaşayacağız. Ek ödeme tavan dedikleri, müjde dedikleri ödemeyi aynı işi yapmamıza rağmen adil dağıtmadılar. Ben 800 lira ek ödeme aldım. Çok çok üstünde alanlar oldu. Bazı yerlerde 1 kuruş hatta sıfır alanlar oldu, iş barışını bozdu. Hastanede çalışan temizlik personeli, güvenlik elemanını hiçbir ücret almaması insanlarda moral bozukluğuna neden oldu. İmkânım olsa bu işi bırakırım, çocuklarımın eğitiminden dolayı işi bırakamıyorum. Ufak bir gelirim olsa mesleği bugün bırakacağım. Yolumuz çıkmaz sokak.
‘GELİRLER ADALETSİZ DAĞITILDI’
- Diyarbakır’da kamuda çalışanı sağlıkçı: Adaletli gelir dağılımı yok, herkes mutsuz. Ben radyoloji teknikeriyim. Mesleği bırakıp farklı bir iş yapmayı istiyorum, bu süreçte bu bu mesleğin yapılmayacağını daha da iyi anladım, can güvenliğimiz yok. Günlük minimum 200 film çekiyoruz. Özlük haklarımız yok, personel arasında kadro farkı var. Ek ödeme Covid-19 kliniğinde çalışan kişiler dışında kimseye verilmedi. Biz Covid-19’luların filmini çekiyoruz ama verilmedi. Yüksek radyasyona maruz kalıyoruz, ne kadar çok hastanın filmini çekersek o kadar çok sağlığımızdan eksilecek.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.Bir kaçırarak kaybetme girişimi daha: Ankara’nın isteğiyle Mozambik'te gözaltında yeri bilinmiyor
6.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'7.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı8.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!9.Türkiye, Çin'e vizeyi kaldırdı!10.Sadettin Saran karar verdi Fenerbahçe seçime gidiyor

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

Bir kaçırarak kaybetme girişimi daha: Ankara’nın i...


