50 metreden kayalıklara çakıldı

50 metreden kayalıklara çakıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütü kazasında paraşütü kapanan Iraklı pilot, 30 metreden kayalıklara çakıldı. Ayaklarında kırık olduğu öğrenilen Iraklı pilot, gerçekleştirilen kurtarma operasyonun ardından hastaneye kaldırıldı.

Yamaç paraşütü eğitimi için Fethiye'nin Ölüdeniz mahallesine gelen Iraklı pilot Omar Hacı İsmail, Babadağ'dan Ölüdeniz'e tek kişilik (single) atlayış yaptı. Eğitim amacıyla yaptığı atlayıştan kısa süre sonra paraşütünün kanadı kapanan Iraklı pilot Omar Hacı İsmail, rüzgarın da etkisiyle sürüklenerek 30 metre yükseklikten kayalıklara düştü. Kazayı gören diğer paraşüt pilotlarının bilgi vermesi sonrası bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri Iraklı turistin yanına inerek ilk yardımı ulaştırdı.

Arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle UMKE ekibi, halatları yolda bulunan araçlara bağlayıp yaklaşık 50 metrelik uçuruma ulaşmak için istasyon kurdu. Sedyeye alınan yaralı turist, halatla çekilerek bulunduğu yerden güçlükle çıkartıldı. 112 ambulansına alınan yaralı pilot Fethiye Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralı turistin sağ ayağında kırık olduğu tahmin edilirken, vücudunun değişik bölgelerinde yara ve berelerin bulunduğu belirtildi.

UMKE ekip sorumlusu Eyüp Önver, bin 800 metrelik pistten kalkış yapan Iraklı pilotun paraşütünün kanadının kapanması nedeniyle 30 metre yüksekten kayalıklara düştüğünü söyledi. Ekip olarak kazaya anında müdahale ettiklerini belirten Önver, "Arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle halatları yolda bulunan araçlara bağlayıp yaklaşık 50 metrelik uçuruma ulaşmak için istasyon kurduk. Sedyeye aldığımız yaralı pilotu, halatla çekerek bulunduğu yerden çıkarttık. İstasyon yardımı ile çekilen yaralı, sağlık ekiplerine teslim edildi." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber 50 metreden kayalıklara çakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER