50 sivil toplum kuruluşundan köprü talebi


Malatya'da bir araya gelen 50 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Malatya ve Elazığ'ı birbirine bağlayan ve 2 bin 30 metre ile Türkiye'nin en uzun köprüsü olan Fırat Demiryolu Köprüsü'nün tren geçmediği zamanlarda araç trafiği için kullanılmasını talep ettiklerini açıkladı.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Baskilliler Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Yunus Görgün, Baskil ile Malatya arasında ulaşımın rahatlıkla sağlanması için 2002 yılından bu yana çeşitli projelerin gündeme getirildiğini hatırlattı.

Karakaya Baraj Gölü üzerine bulunan Fırat Demiryolu Köprüsü'nün tren saatleri dışında araç trafiğine açılmasını istediklerini anlatan Görgün, "2002 yılından itibaren gündeme getirdiğimiz Malatya Battalgazi İlçemiz ile Baskil ilçesi arasındaki mevcut demiryolu köprüsü üzerine karayolu köprüsünün yapılması veya raylar arasına kauçuk döşenerek tren saatleri dışında araç geçişine açılması isteğimiz her iki bölgede bulunan STK başkanlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz toplantıda Malatya ilinde yaşayan ortalama 70.000 Baskillinin ulaşım konusundaki mağduriyetleri bütün teferruatıyla ele alınmıştır. Köprünün yapılması Baskil ve Malatya arasında ekonomik, sosyal, kültürel ve yetiştirilen ürünlerin değerlendirilmesi (ulaşım, sağlık, ticaret ) bakımından aciliyet arz etmektedir. Hükümetimizden ve bilhassa Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'ndan konunun çözümü için gerekli adımların atılacağından eminiz. Bugün Baskilliler Derneği Genel Merkezi'nde icra edilen sivil toplum buluşmasına katılan biz sivil toplum kuruluşu başkanları olarak 70 bin Baskillinin ulaşım konusundaki mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde Baskilliler Derneği yönetim kurulunun bu yönde ilgili kamu, kurum ve kuruluşlarına yaptığı ve bundan sonra yapacağı bütün müracaatlarını ve çalışmalarını desteklediğimizi teyit ediyoruz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber 50 sivil toplum kuruluşundan köprü talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER